27 huhtikuuta 2016

Maitokaupasta: Teerenpeli Aussi Ossi

Maitokauppoihin on valunnut melko lailla uutuuksia viime aikoina ja etenkin suomalaisten pienpanimoiden hyllyosuudet on saanu kivasti piristystä parin vuoden takaiseen. Joskus viisi vuotta sitten oli aika paljon hiljaisempaa oluthyllyjen välissä, nyt kun siellä asioin itsekin kohtuu usein, on aina muutakin porukkaa arpomassa illan juomisia.

Viimeisin "noutoeräni" oli lomanjälkeinen kuriositeettitsekkaus, jolloin ajattelin vain pyörähtää lähisittarin oluthyllyillä katsastamassa mahdollisia uutuuksia. Siellähän niitä taas oli kourallinen ja matkaan lähti myös yksi Teerenpeliläinen, joka erottui hieman valtavirrasta.

Aussi Ossi on Australialaisilla humalilla kyyditetty pale ale, eli voidaan kutsua myös APAksi. Jossakin lähteissä tämä listataan american pale aleksi, muttä sitä tämä ei ole.


Teerenpeli Aussi Ossi, 4,5%

Tuoksu tuo mieleen bulkkilagerin ja pilsnerin välimuodon. Humalointia hieman korostetummin, mutta muuten jää jotenkin vaisuksi ja pahviseksi. Ruohoisuutta ja maltaisuutta tulee hetken lasiajan päästä.

Maku on samoilla linjoilla, mutta pahvisuus on onneksi kateissa. Hiilihappoinen, raikas ja kevyt, jossa humala tulee vaisu-keskiasteisesti esiin ja jättää ihan mukavan pilsneromaisen jälkipotkun. Muutoin on aika yksioikoinen makupaletti, hieman kuivaa ruohoisuutta, greippiä ja kuivaa heinää. Minusta tässä on jotenkin enemmän lagermaisuutta kuin pale alea.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti