02 huhtikuuta 2016

Lyhyt viskiterveinen Tenerifalta 2.4.2016

Parit olutterveiset on tullut kirjoitettua, nyt olisi viskiterveisiä. Kovin montaa viskiä en tällä reissulla ole maistanut, mutta muutama on päätynyt lasiin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta ostin matkaviskiksi kymmenellä eurolla Johnnie Walkerin Spicy Roadin, 40%, jota en aiemmin ollutkaan maistanut. Ensimaiston perusteella aika ilmeetön ja hyvin blendimäinen. Pistävä ja jotenkin pliisun oloinen. Täytyy antaa uusi tilaisuus.


Raportoin myöhemmin tarkemmin viskikaupoista, mutta eihän täällä niitä kuin sieniä sateella tietenkään ole. Perus ruokakaupoissa surkeasti, isommissa perusmaltaita. Kannattaakin etsiä tupakka- ja liköörikaupat, joista jonkinmoisia valikoimia löytyy. Osassa voi tehdä jopa löytöjä vanhemmista pullotteista.

Itse ostin Puerto de la Cruzista pienestä viinakaupasta muutamat miniatyyrit matkaa varten, joista hiljattain maistoin muutamat. Jim Beam Black Label 8yo, 43%, joka oli melkoista paloviinaa. No ehkei sentäs, mutta hyvin liimainen ja tärpättinen olemus. Jälkimaussa parempaa mausteisuutta, mutta ei iskenyt.


Balvenien Single Barrel, 50,4%, tarjoili sitten sitäkin mukavemman kokemuksen. Oikein miellyttävä tammisuus, jossa vaniljaa, kaurakeksiä ja hunajaa. Pieni saippuaisuus meinasi nousta esiin, mutta pysyi hillittynä. Miniatyyri pullo, josta ei sen tarkempia tynnyrinumeroita löytynyt. Ostin useamman, muistaakseni alle 5€ pullolta.


Katsotaan mitä seuraavat viikot tuo tullessaan, täällä Playa de las Americasin ja Adejen suunnalla löytyy hieman kalliimpaakin pullotetta (esim Balvenien 30yo 450€), mutta ne missä on jotakin, on melko samat valikoimat. Baareissahan täällä on surkea valikoima.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti