08 joulukuuta 2014

Hakushu Distiller’s Reserve, 43%

Mikä on vihreä, ajaton ja tulee japanista? Hakushu DR. Eli mennään legendaarisista ja iäkkäimmistä japanilaisista viskeistä nuorempiin, tuoreempiin ja etenkin halvempiin – tämä viski sopii kaikkien harrastajien lompakolle.

Hakushu Distiller's Reserve on vuoden 2014 alkupuoliskolla markkinoille tullut viski, josta trendin mukaan ei löydy ikämerkintää, eli se rakentuu varmasti melko nuorista viskeistä. Vaikka mukana sanotaan olevan myös iäkkäämpääkin (yli 18v) viskiä, niin hinnasta voi päätellä, että tämä on suunnattu mahdollisimman monen suuhun sopivaksi. Tätä tukee myös tieto siitä, että kattaus tehdään tislaamon koko tarjolla olevan tynnyrikaartin ehdoilla, eli niistä tynyreistä mitä kulloinkin löytyy.

Tämän pullon rinnalla julkaistiin myös Yamazaki Distiller’s Reserve, joka tosin poikkeaa tästä pullotteesta luonteeltaan. Hakushu edustaa hieman savuisempaa profiilia – kuten yleensäkin Hakushun tuotanto – ja makuprofiili on vihreämpi ja raikkaampi.  Mistään turvenuijasta ei kuitenkaan ole kyse. Pullote tuli vakiovalikoimaan 12-vuotiaan rinnalle ja on saatavilla melko laajasti ympäri maailman. Katsotaan onko tässä sitä jotakin.Hakushu Distiller’s Reserve, 43%

T: Jep. Alussa on hyvin selkeänä nuorta maltaisuutta: Viljaista pölyä, kevyttä saippuaisuutta ja kirpeää hedelmää (raaka omena ja rypäle). Puhdas ja sitruksinen. Turpeisuus on hyvin ujoa. Oikeastaan se peittyy lähes kokonaan kirpeyden ja maltaisuuden alle. Lasiajan myötä nuorekkuus tasaantuu ja mallas päästää enemmän rauhallisempaa vihreää hedelmäisyyttä ja mietoa kesäistä ruohoa. Nuorekas tuoksu, ei kovin japanilainen.

M: Suutuntuma on alusta lähtien rauhallinen ja kevyt. Pieni pippurinen potku, joka muuttuu heti makeahkoksi vaniljaisuudeksi. Puhdas ja kirkas kuvaa tätä hyvin. Vihreää vaniljaista hedelmäisyyttä, tuoretta tammitynnyrisyyttä ja kevyttä sitruunaisuutta. Turpeisuus on tässä hyvin mietoa. Jälkimaku on melko yksinkertaisen pehmeä. Jättää kevyen vaniljaisuuden ja miedon öljyisen suutuntuman. Helppo kesäviski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti