04 heinäkuuta 2017

Kotitasting: Thornbridge katkeran vaaleaa 3.6.2017

Kesäkuun alussa pidin pienimuotoisen maistelutilaisuuden kaverin kanssa Thornbridgen oluiden parissa. Kyseiseltä panimolta on putkahdellut tasaiseen tahtiin oluita Alkon valikoimiin. Tästä kiitämme maahantuojaa BrewSeekeriä.

Hassu sinänsä ja hitusen outoakin, mutta ei ole eksynyt blogiin näitä Thornbridgeläisiä juurikaan. Tämä ei suinkaan tarkoita, etteikö niitä ole maisteltu, tai niistä ole pidetty. Päin vastoin! Melko useinkin on viime aikoina tarttunut bridgeläinen Alkosta mukaan.

Maisteluun lähdin periaatteella "otan niitä mitä on tullut maisteltua useammin" ja "pitäskö kuitenkin hieman vertailla eroja". Eli nyt mentiin humalien voittoisalla tyylillä ja koriin nappasin Halcyonia, sekä sen mangoversiota, klassista Jaipuria, Huckia, jenkkityylisempää Bear Statea ja happamuudensäätöaineeksi Tartia. Ilman tieteellistä tutkimusta oluet pareihin ja menoksi. Oluen speksithän on yleensä tässä blogissa hyvin ylhäällä, mutta nyt saat kaivella ne internetin syövereistä, koska laiska ja koska kesä. Laiskotusmaksimus ehkä isoimpana syynä. Sitä paitsi, kiinnostuitko edes?


Thornbridge Halcyon vs. Huck

Halcyon on kuten värinsäkin kepeämpi ja puhtaampi tuoksultaan. Trooppista hedelmäisyyttä, josta ananas ja mango erottuu selvimmin. Maltaisuutta ei tule, kun taas Huck tarjoilee mallasta enemmän karamellisuutena ja mäntypihkaa.

Maussa ollaan ihan samalla linjalla, eli Halcyon on raikkaampi ,kevyempi ja tukeutuu trooppisempaan hedelmään, kun taas Huck on pihkaisempi ja greippisämpi. Halcyon on kevyen hedelmäinen, kun taas Huckissa on myös mallaspuolta esillä, vaikka ei se doubleipamainen oikein ole. Huck vie pidemmän korren.


Thornbridge Jaipur vs. Bear State

Jaipur on kepeähkön raikas. Tuoretta ruohoisuutta ja kevyttä sitruksisuutta. Voikukkaisuutta. Maussa raikasta greippiä ja ruohoa. Bear State on raskaampi humaliltaan, maallisempi (multaisempi) ja katkerampi. Tuo multaisuus ei monesti vakuuta, mutta valinta näistä kahdesta kohdistuu silti Bear Stateeen, koska Jaipur jätti jotenkin tylsän fiiliksen.


Thornbridge Mango Halcyon

Tuoksussa selvästi mangoista mehuisuutta, mutta ei överinä. Sama runko ja kepeys pohjalla, johon kuitenkin mango tuo minusta kivan lisän. Edellisten jälkeen katkeruus jää hieman jalkoihin, mutta hedelmäisyys paikkaa. Kesäinen janojuoma, jossa hyvin ryhtiä. Laittaisin parhaaksi, tai ainakin toiseksi parhaaksi Chuckin jälkeen. Varmaan riippuu tekeekö mieli hieman mehukkuutta.


Thornbridge Tart

Tuoksu aika kapean oloinen, tarjoilee miedosti hapanta marjaisuutta ja sitruksisuutta. Mallasta en löydä. Maussa kevyempi happamuus kuin odotin. Ei olla lähelläkään kovempaa happamuutta, eli kepeillä hapoilla mennään, joka on periaatteessa positiivinen asia juotavuuden kannalata. Toisaalta jää hieman happamaksi vissyksi.


Arvosanat ja ranking heitetään tähän:

1. Thornbridge Halcyon Mango 

2. Thornbridge Huck

3. Thornbridge Halcyon

4. Thornbridge Bear State

5. Thornbridge Jaipur

6. Thornbridge Tart

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti