19 heinäkuuta 2017

Alkosta: Edradour 15yo The Fairy Flag

Päätimpä maistaa elokuvaviskiä. Nyt Alkoon listautunut Highlander-tislaamo Edradourin The Fairy Flag on nimittäin saanut nimensä skottielokuvalta. Ei mitään käsitystä millainen leffa se on, eikänyt heti alkanut sen kummemmin kiinnostamaankaan (mitä nyt pari lausetta luin mystiikasta ja titaaneista tjsp.).

Se mikä enemmän kiinnosti on tislaamo, sillä aika vähälle huomiolle on tämä jäänyt itselläni. Monesti olen katsellut ja pohtinut tislaamon sherryisemmän puolen maistelua (useita pullotteita), mutta aina se on jäänyt. Tämä otsikon viski on kypsytetty ensimmäiset kahdeksan vuotta ex-bourbontynnyreissä, jonka jälkeen seuraavat seitsemän vuotta oloroso-sherrytynnyreissä. Hinta on pyörinyt siellä 80-90€ paikkeilla, nyt Alkossa 95,25€.


Edradour 15yo The Fairy Flag, 46%

Tuoksun ensivaikutelma on hyvä. Laadukkaan oloista oloroso-sherryisyyttä, jossa tumma suklaa ja kuivatut hedelmät vellovat. Hyvin intensiivinen ja latautunut. Hieman löytyy myös miedosti kirpeää punaista marjaisuutta. Nahkaisuus on myös selvästi läsnä. Ei lainkaan epämiellyttäviä rikkielementtejä tmv.

Maussa alkuun kireyttä, joka vapautuu loppua kohden. Sherrypommiksi voi kutsua, sillä sherryisyys jyrää. Alussa huomaa myös ex-bourbonin tuomaa hedelmäisyyttä, joka kuitenkin jää kuivattujen hedelmien, nahkaisuuden ja tumman vahaisuuden alle. Intensiivinen tapaus, joka vaikuttaa 46% paljon tuhdimmaltakin. Jälkimakua kohden jää iso nahkea sherryisyys, joka on sitä parempaa laadukkaampaa ei-kumista olorososherryä. Tämä on oikeastaan aika tuhti sherryjyrä, joka muuten miellyttää, mutta pieni saippuainen kirpeys rokottaa pisteitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti