12 heinäkuuta 2017

Alkosta: Glenlivet Nàdurra First Fill Selection, 63,1%

Glenlivetillä on näitä Nadurroja jo isompi läjä – vanhemmat batchit, First Fill -versiot, Olorosot, turvesavuversio... alkaa siis olemaan joka jampan makumieltymyksille. Alkosta löytyy tällä hetkellä otsikon viskin lisäksi myös Oloroso- ja Peated-versiot.

Näistä kaikista lölytyy myös 48% travel retail -versiot, mutta nyt mennään tynnyrivahvalla tavaralla. First Fill Selection eroaa 16-vuotiaasta vanhasta versiosta siinä, että sen kypsytysaika vaihtelee ja tynnyrityyppinä käytetään first-fill bourbontynnyreiden lisäksi Virgin Oak -tynnyreitä. Alkon hinta 74,99€. Teenpä pienehköä vertailua toisessa lasissa olevaan 2009 Nadurraan.


Glenlivet Nàdurra First Fill Selection, 63,1% (batch FF0714)

Tuoksu on pehmeähkö, vaikka myös hieman terävää piirrettä pukkaa etenkin alkusoitolla. Kermaista vaniljaisuutta, tuoretta tammea, kookosta ja raikkaampaa kesäistä keltaista hedelmäisyyttä. Hedelmistä ehkä päärynä, omena ja miedosti persikka tulee mieleen. Tuoksusta olisi hankala päätellä ikää, nuorutta ja jotakin kypsyneemmän oloista sekaisin.

Maussa on yllättävän paljon latinkia. Reiluhkosti paksua taammisuutta, joka ryöpyää vaniljana, kookoksena ja hieman shanpurunakin. Ei tämä silti mikään tammipölkky ole, eli mukana on kermaisempaa fiilistäkin. Vaniljakermajäätelöä. Hedelmäisyyttä omenina ja päärynöinä, sekä kuivattuina aprikooseina. Kohtalaisen pitkä jälkisoitto.

Vierellä maistettu Nadurra vuodelta 2009 on tätä silti jotenkin mukavemman oloinen, iäkkäämpi ja sivistyneempi makuprofiililtaan. Oma valinta kohdistuisi vanhempaan pulloon.


Kuva: Alko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti