16 kesäkuuta 2015

Maitokaupoista: Sori Brewing Out of Office Session IPA

Seuraava maitokaupoista löytyvä uutukainen on sessioitava IPA, jonka on pannut Tallinnaan panimon perustanut tamperataustainen Sori Brewing. Sorilla vietettiinkin juuri avajaisia Tallinnassa ja jos kuvat kiinnostaa sekä omaat tunnukset Facebookin puolelle, niin klikkaa tästä.

Pullon Out of Office Session IPA on tietääkseni kolmas verio kyseisestä oluesta ja panimon ensimmäisiä omilla laitteillaan pantuja oluita. Tyyliltään olut on session IPA ja sen humalapuolesta vastaavat tutut Simcoe, Cascade ja Centennial. IBUt 55.

Panimo julkaisi linjastoltaan viisi olutta, Investor IPA, Sisu DIPA, Coffee Gorilla, Out of Office, Garden Wit, joista kaksi viimeisintä löytyy jo maitokauppojen hyllyiltä. Alueesi ostopaikat pääset tsekkaamaan täältä. Lisäksi tulossa on tulevaisuudessa myös tynnyrikypsytettyjä oluita... joita yllättäen jo odottelen. Piakkoin pääset shoppailemaan myös soribrewningin nettikauppaan.

JaskanKaljat jutusteli hiljattain panimon poikien kanssa kuulumisista – pintaa syvemmälle pääset tutustumaan tästä linkistä.
Sori Brewing Out of Office Session IPA, 4,5% (batch 003, bb. 5/2016)

Tuoksu on hyvin tuoreen oloinen. Mango, greippi, veriappelsiini ja sitruuna vastaavat hedelmäisyydestä, jonka mukana mukavan havuinen humalaisuus. Kevyt karamellisuus kruunaa tuoksun. Raikas, runsas ja kutsuva tuoksu.

Maku on samalla kevyellä linjalla, mutta ei onneksi vetinen. Suutuntuma sopiva – ei liikaa hiilihappoja eikä liian ohut. Humala tulee rauhassa ja tuoreen monivivahteisena – kevyttä havuisuutta, mangoa, veriappelsiinia ja greippiä. Loppua kohden kuivattaa suuta ja päästää karamellimaltaisuutta esille. Aivan lopussakin mukavasti humala jatkaa töitä havuisena ja kuivan greippisänä. Tämä on oikein hyvä session IPA, johon kannattaa tutustua!


1 kommentti:

  1. Pian pääsee nettikauppaan..eihän se ole vasta kuin 9kk myöhässä luvatusta.

    VastaaPoista