30 kesäkuuta 2015

Alkosta: Beer Hunter's Mufloni Mosaic VehnäIPA

Beer Huntersin uutuus löytyy nyt useiden alkojen hyllyiltä. Itse odotin tätä etukäteen innolla, sillä vehnäinen humalaolut saattaisi olla yksi kesän hiteistä. En ollenkaan muistanut, että tämä tuli maistettua Helsingin SOPP '14-tapahtumassa, vaikkakin hieman ohimennen.

Mosaic vehnäipa on valmistettu käyttäen Pale ale - ja vehnämaltaita. Reilun humaloinnin se on saanut Mosaic- ja Columbus-humalaista (ainakin Alkon sivujen mukaan). Itse luulin tässä olevan vain Mosaic-humalia. Onko kyseessä vehnäolut, vai IPA? Ennen maistoa olin jostakin syystä asennoitunut vehnäiseen kokemukseen, mutta maiston jälkeen tajusin, että tämäjän on IPA, jossa on vehnää. IBUt luokkaa 91!


Beer Hunter's Mufloni Mosaic VehnäIPA

Tuoksu on tuoreen vihreän humalainen ja suolaisen sitruksinen. Greippiä, sitruunaa, mietoa yrttisyyttä ja aavistus toffeeta. En löydä vehnän banaanisuutta enkä mausteisuutta. Maku yllättää suolaisuudellaan (odotin vehnän makeutta). Hyvin matala hiilihappoisuus. Humala puree kuivasti ja kitkerästi heti alusta saakka ja kantaa aivan loppusenttimetreille. Sitruunapippurisuutta, greippistä ruohoisuutta ja mietoa maltaisuutta. En saa maussakaan kiinni banaanisuutta, enkä liiemmin mausteisuuttakaan.

Hieman tympeä kokonaisuus, mutta olen tyytyväinen tämän löytyvän Alkon hyllyiltä. Kannattaa muuten jättää hiivat pulloon tämän kohdalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti