03 kesäkuuta 2015

Alkosta: Maku Brewing IPA

Tähän väliin kotimaan uutiset. Nimittäin nyt on kuulkaas niin, että olen maistanut parhaimman kotimaisen IPAn mitä on tähän asti tullut vastaan. Ensin mökillä yksi pullo, joka räjäytti tajunnan sopivasti mökkiloman alkuvaiheilla ja nyt uusintamaistossa kotosalla, perus arkipäivänä, sama juttu. Ai niin.... ja tätä saa Alkosta! Mars mars ostoksille!

Tuusulalainen vuonna 2014 perustettu panimo säväytti viimeksi pale ale -oluellaan maitokaupan IPA/APA-testissä ja nyt vahvemmassa sarjassa Alkon hyllyiltä löytyvä yksilö pistää riman kotimaisille kilpailijoilleen huikean korkealle. Eipä yllätä, että Suomen Paras Olut 2014 -kilpailussa tämä olut tuli toiselle sijalle, Alet yli 4,7% sarjassa.

Pale Ale-, Crystal 100- ja Munich-maltaita, joiden lisäksi sopiva läjä Citraa, Cascadea, Centennialia ja Amarilloa. Niistä on Maku IPA tehty. Humalapuolelta irtoaa 70 EBUa. "Hartaasti nautittava, vahvasti humaloitu, suodattamaton ja roteva IPA sopii vaativaan makusteluun. Hedelmäiset vivahteet saavat makunystyrät takuulla hereille." (Maku kotisivuilta). Allekirjoitan.


Maku Brewing IPA, 7,3% (bb:04/02/16)

T: Vau. Tuoreus puskee voimalla esiin. Erittäin täyteläistä hedelmäisyyttä, josta persikka, mango, papaya ja sitruuna tulee hienosti esille. Myös punaista marjaisuutta, josta tulee mieleen tuore mansikka. Karamellisuus sopii mainiosti tasapainottamaan ja humalan havuisuus, sekä mieto pihkaisuus kruunaa kokonaisuuden. Upea tuoksu.

M: Kiitos Maku, sillä makuun on saatu tuoksun tarjoilemat vivahteet. Raikasta ja rapeaa suutuntumaa, jossa sopivan raskas karamellisuus (kuohkeutta ja kevyttä tahmeutta). Hedelmäisyys ottaa alkuun sinfonian haltuunsa ja päästää pian myös humalan katkeruuden mukaan. Sitruksisuutta, kevyttä mansikkaa ja mangoa, greippiä ja sitten tulee havuinen humaluus. Jälkimaussa karamellisuutta, verigreippiä ja havuisuutta. Erittäin tasapainoinen kokonaisuus. Herkkua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti