12 kesäkuuta 2015

Kesäloman startti: Fuller’s 170th Anniversary Celebration Ale

Ansaittu kesäloma alkakoon! Fuller's juhlii 170-vuotisjuhlaansa, minä kesäloman alkua – yhteinen tekijä on otsikon juhlava olut, joka valmistettiin varta vasten kesälomaani varten....vai oliko se sittenkin Fullersin juhlavuodelle?

Rajatun erän uutuusolut on valmistettu käyttäen Parti-Gyle brewing -tekniikkaa (linkistä enemmän tietoa). Reseptistä löytyy rungon puolelta Pale ale- ja Cara Gold -maltaita, vehnää ja kauraa. Humalina on käytetty Goldings- ja Liberty-humalia ja panoprosessin loppupuolella on lisätty appelsiinin kuoria. Tuttuun Fullersin "premium"-tyyliin pullokäyvä ja hienossa lootassa. Nämä pullot tulivat Hollannista, mutta olutta näytti löytyvän myös Systembolagetin valikoimasta 59 kr/kpl.

“170 years is a milestone for any business – and as a brewery, the only way to celebrate is with a new beer. There is not much in life that is better than a beautifully crafted bottle-conditioned beer enjoyed with a good cheese board and great company. 170th Anniversary Celebration Ale is a must add for any beer connoisseur’s collection” – John Keeling, Fuller's Head Brewer.


Fuller’s 170th Anniversary Celebration Ale, 7%

Tuoksu on toffeinen ja pehmeän maltainen. Joukossa aavistus ruohoisuutta, kevyttä yrttisyyttä ja kanervaisuutta. Hunajaisuus tulee esille hetken kuluttua. Mieto ja puhdas tuoksu. Maku jatkaa samoilla linjoilla ollen hyvin pehmeä, kevyen yrttinen ja maltaisen toffeinen. Hunajaisuutta ja mietoa greipin kuorta. Aavistus appelsiinisuutta. Jälkimaku on keskiraikas ja hyvin miedosti humalainen (greippisä ja kevyen yrttisä). Kuivattuja hedelmiä tulee aprikoosin aromilla. Kevyt ja hento olut, jossa kuitenkin runsaasti makuvivahteita.4 kommenttia:

 1. Hyvä kun jaksat panostaa kuviin :) Hieno lisä hyvälle blogille.
  -c0fein

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja hyvää kesälomaa myös!

   Poista
  2. Kiitos! Ihan mukava harjoitella kuvaamista tällain bloginkin merkeissä. Mukavat neljä viikkoa olisi kesälomia edessä, näytti loman ensimmäisen päivän ilmakin olla kohdillaan, kun kesän lämpöennätys paukku heti :D

   Poista
  3. Naatiskele nyt! Itse aloittelen loman vasta 20.7 -> 4 viikkoa.
   -c0fein

   Poista