06 tammikuuta 2017

Muistio Silja Line m/s Silja Symphony Tukholma 1/2017

Ja taas mentiin. Kirjattakoon viski- ja olutlogiin uusimmat "trendit" laivalta ja Systembolagetista. Viime reissustahan ei ole kulunut kuin kuukauden päivät (raportti), mutta nyt laivana oli kilpailevan yhtiön, tähän asti paremman valikoiman omannut, Silja Line Symphony. Tällä laivalla tuli viimeksi käytyä elokuussa 2015, jolta löytyy matkaraporttia täältä.

Nyt ilman edellistä raportin kertauslukua muistelisin, että olen jo viimeksi valitellut valikoiman pienoista alasajoa. Laivahan koki uudistuksen myymälöiden ja ravintoloiden osalta joskus vuonna 2014, mutta tällöin ei oltu pubiin koskettu. No nyt sekin oltiin menty pilaamaan. P*rk*le.
Old Port Pub oli saanut täysrempasta turpaan ja valikoimana oli nyt vähän ja tylsiä viskejä. Uudistuksesta huolimatta ollaan paremmalla tasolla kuin esim viimereissun viikkarilla, mutta kyllä tuo on kaukana siitä mitä se joskus aikoinaan oli. Alla myöhempänä hintatasoa listojen muodossa, josta löytyy oluet ja viskit listattuna. Koko reissun aikana en naukannut kuin Knob Kreek ruisviskiä, joka oli hyvin hinnoiteltu ja mukavan maukasta. Tämä löytyi myös 31€ hintaan laivamymälästä.

Oluiden puolella ollaan vielä sellaisella ok tasolla, kaappeja löytyy suunnilleen kolme kappaletta, joissa edustettuna belgiä, jenkkiä, brittiä, sakemannia ja virolaista. Siis kyllähän noista toki löytää maistettavaa, mutta ne hanat loistaa edelleen poissaolollaan. Laiva ei tietty sit ole sellainen paikka jossa ne menisi kaupan, ilmeisesti. Kokonaisuudessaan baari oli ihan ok muuten, mutta valikoimissa oltiin menty alas päin, edelleen.

Laivamyymälän tuotteet olivat aika lailla samalla tasolla kuin viimeksikin. Joitain erikoisempia löytyi vitriineistä ja muutamia uusimpia tax-free -tuotteita. Vähemmän indietavaraa kuin viikkarilla. Määrällisesti melko samalla tasolla kuitenkin. Kuvat kertonee valikoimista tarkemmin. Melkein ostin Lagavulinin 25yo, mutta tonnin hinnalla jätin sen tällä kertaa hyllyyn ;) Oluissa Viking Linen myymälät ovat reilusti edellä. Tältä laivalta ei tahdo löytyä oikein mitään varteenotettavaa mukaan ja osassa jälleen se päiväysongelma.
Ruotsissa jälleen ne kaksi Systembolagetia, Drottninggatan 22 ja Norrlandsgatan 3. Toiseen olin tehnyt etukäteistilauksen – ja onneksi näin, sillä nyt tällä hetkellä hyllyt olivat jokseenkin tyhjillään mielenkiintoisista tuotteista. Viskihyllyillä oli pari mielenkiintoista tuotetta, Springbank 16yo Local Barley, Macallan 18yo sherry ja Systembolagetille pullotettu Old Pulteney olisivat kiinnostaneet, mutta liian kalliita nykyhintoja ja lisäksi ensimaistosa Local Barley ei vakuuttanut.

Systembolagetin vitriiniä

kotiinkantamiset oluista

Muutama viini kotiin
Näin siis taas kävi, että viskeittä tultiin kotiin, mutta ei sentäs tyhjin käsin. Repullinen olutta ja tällä kertaa muutama pienempi pullo viiniä ruoan seuraksi tuli napattua Systembolagetista. Tuolla sai hyviä Amaroneja sopuhintaan, eikä tarvi ostaa isossa pullokoossa. Ja alla vielä ne hintalistat laivalta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti