31 tammikuuta 2017

Alkosta: Malmgård American Pale Ale


Koskahan tämä olut listautuikaan Alkon valikoimiin? Olut oli jotenkin unohtunut jääkaappiin ja lepäillyt siellä jo toista kuukautta. Ei siis enää mistään uutukaisesta kyse. Hintaa tällä on 4,89 €.

Ensimmäiseksi tulee mieleen, että onko tämä isoveli maitokaupan Columbus Pale Alelle. Kurkistus reseptiikkaan paljastaa kuitenkin eri olueksi. Pilsner, Vienna ja Suklaamaltaita, sekä humalapuolella amerikkalaista Pekkoa, Centennialia ja Mosaicia. Muuten ihan perus jenkkisettiä, mutta suklaamallas kenties hieman harvinaisempaa. Katkeruutta luvataan 75 EBU:n verran, Alkon mittauksissa 54.


Malmgård American Pale Ale, 5,5%

Tuoksussa humalaisuus tummemman oloista, miedosti kuivan ruohoista ja hyvin kevyesti hedelmäistä. Ripaus greippiä, toinen sitruunaa. Maltaisuus tuntuu alta hieman tunkeilevalta ja tekee tästä hieman väsyneen humalaisuuden kera tunkkaisen. Pähkinäisyyttäkin reilusti apaksi. Ei siis erityisen raikas ja kutsuva tuoksu.

Maussa väistämättä samaa fiilistä. Olenko pitänyt liian kauan jääkaapissa (2kk), vai onko tämä turhan pähkinäinen apa makuuni? Humala on yrttistä ja kivisen greippistä ja sen mukana maltaisuus tulee miedosti kuivan karamellisena ja pähkinäisenä. Jonkin verran pihkaista pistävyyttä. Katkeruutta kyllä löytyy. Jälkimakuun jättää kuivan greippisyyden. Taidan pitää enemmän sitruksisimmista ja raikkaammista APA-oluistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti