20 tammikuuta 2017

Crooked Stave Hop Savant (Falconers Flight)

Arvioitavana suosikkipanimoikseni nousseen amerikkalaisen Crooked Stave -panimon parhaimmistoa. Parhaimmistoa sikäli, että tämä Hop Savant -sarja on ollut parhaimmistoa tältä panimolta ja se näkyy myös aiemmissa arvioissani, esimerkiksi tästä linkistä.

Kertauksena panimosta, tynnyrikypsytys ja villihiiva, siinä kiteytettynä panimon tyyli. Vuonna 2010 Crooked Stave perustettiin Fort Collinsiiin Coloradoon. Vuotta myöhemmin panimo muutti Denveriin ja pani olutta Prost Brewingillä. Vuonna 2013 panimo muutti The Sourceen, kauppahallimaiseen entiseen valimoon. Vuonna 2016 mushimalt nauttii täysin kupein panimon olutta.


Hop Savantin reseptiikka oli aikanaan sekoitus humalia, mutta sittemmin alkoi julkaisut single hop versioina. Otsikon Hop Savant on humaloitu Falconers Flight humalilla, joka on vuonna 2010 kehitetty humalasekoite. Nimensä se sai edesmenneeltä Glen Hay Falconerilta.
Developed by Hopunion LLC in 2010, Falconer's Flight hop pellets are an exclusive proprietary hop blend created to honor and support the legacy of Northwest brewing legend, Glen Hay Falconer, who passed in 2002.


Crooked Stave Hop Savant (Falconers Flight), 7%

Tuoksu happaman hedelmäinen ja nahkean hedelmäkuorinen. Bretta on aika hedelmäistä tässä. Kevyesti myös tallimaisuutta. Miedosti maitohappoista aromia. Ihan kutsuva tuoksu.

Maussa happamuus on vahvempaa kuin edellisissä maistamissani versioissa. Brettan nahkean ja kirpakan hedelmäisyyden lisäksi maitohappoisuutta. Yleisfiilis on sitruunamehumaisempi kuin esim. Citra-versiossa ja humalan katkeruus alkaa tuntumaan vasta puolivälissä makupalettia, kuivattaen happamuutta. Ei aivan niin hyvä kuin edelliset maistamani versiot, mutta silti erinomainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti