17 tammikuuta 2017

Alkosta: Flying Dutchman Strong Minded Brave Hearted Bold As Love

Otsikon olut on vantaalaisen kiertolaispanimon Flying Dutchmanin, Ronald De Waalin Belgiassa panema IPL, eli india pale lager. Hiljattain maistamani jouluolukesi tullut Nuts Freezing Frost Biting Tongue on Frozen Pole Winter IPA oli mainio IPA, joka ei sinänsä yllätä, sillä paljon on muutenkin kehuja kerännyt tämän pasnimon eri tuotokset.

Kyseinen olut löytyy Alkosta ja lähtee koriin 3,85 € hinnalla. Samalta panimolta löytyy Alkosta tällä hetkellä myös Black IPA ja edellä mainittu joulu-IPA. Maitokaupan puolelta löytyy lisäksi muutama erilainen puteli, mieleen tulee ainakin saisonia ja amberia.

Flying Dutchman Strong Minded Brave Hearted Bold As Love, 5,2%

Tuoksusta löytyy sitrukset, viljaisuus ja ruohoinen aromikkuus. Alkuun hieman pölyinen tuntuma, mutta hapen kanssa raikastuu kivasti. Humalat tuo amerikkalaisuutta, mutta myös brittityylisempää yrttisyyttä mukana.

Maku myötäilee tuoksua. Samaa jenkkihumalaa, jonka sitruksisuuden mukana ruohoa, yrttiä ja miedosti havumetsäisyyttä. Maltaisuus tulee viljaisen mauttomana keksisyytenä (?) ja hyvin mietona paahtamattomana paahtoleipäisyytenä. Suutuntumassa tuntee hiilihapot reippaana, muutoin ihan sopiva runko vaaleaksi lageriksi. Jälkimaussa kuivaa ruohoista ja greippistä katkeruutta ihan riittävästikin. Rapsakka voimakkaammin humaloitu lager.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti