16 syyskuuta 2016

Dunham Tropicale IPA

Dunham Brewery on mikropanimo Kanadassa ja se sijaitsee nimensä mukaisessa pitäjässä Yhdysvaltojen ja Kanadan rajan kupeessa, Vermontin naapurissa. Panimolta löytyy runsaasti oluita, vaan enpä ole niitä juuri päässyt maistelemaan.

Korjausliike tehdään tämän ison putelin merkeissä, joka kantaa nimeä Tropicale IPA. Muistaakseni maksoin tästä alle kympin Firma Bierissä. Speksit lupasivat IPAa, jota on kyyditetty mangolla, guavalla, tangeriinilla ja passionhedelmillä. Taikasana brettanomyces (claussenii) ja tuote oli jo korissa. Kuivahumaloinnista vastaa Citra ja Mosaic.Dunham Tropicale IPA, 6,2%

Tuoksu on kuohkean hedelmäinen. Persikkaa, nektariinia, ananasta, reilusti sitruunaa ja hieman banaania. Bretta tulee tässä erityisen hedelmäisenä, ei niinkään maallisena ja navettaisena. Hieman maitohappoista tuntua myös. Humala on selkeänä, tuoreen sitruksisena ja kuivan kukkaisena. Hieno tuoksu.

Maku on nimensä veroinen - trooppinen hedelmäsalaatti. Persikat, aprikosit, sitruunat, limet ja happamat omenat sulassa sovussa. Bretta jyllää hedelmäisenä ja sitä tasoittaa miedosti kuivattava humaluus, joka korostaa sitruksisuutta. Jälkimakuun mennessä maitohappoisuutta hieman. Sitruspommi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti