04 syyskuuta 2016

Alkosta: Kimito Brewing Mandarina Vehnä

Kemiönsaaren panimon, eli Kimito Brewingin vehnäuutuus listautui Alkoihin elokuun loppupuolella. Törmäsin tähän saksalaistyyliseen vehnään asioidessani Arkadian Alkossa avajaispäivänä, jolloin etiketin simppelit tiedot vakuuttivat rehdillä olemuksellaan. Mandarina Vehnä, hinta 4,58€.

Panimo sijaitsee ilmeisesti Pyhän Andreaksentie 3:ssa, Kemiössä. Panimo perustettiin 2016 alkupuolella kolmen perustajan voimin. Nyt Alkoon tullut vehnäolut on saksalaistyylinen Hefeweizen, jonka valmistukseen on käytetty vehnä ja pilsnermaltaita. Humalana on käytetty Mandarina Bavariaa, josta nimikin on saatu oluelle.

Vehnäkantaakin on raotettu, ja se kerrotaan olevan Fermentum mobile 41, joka pienellä googletuksella johtaa puolalaiseen valmistajaan. Ilmeisesti reippaan banaaninen ja hedelmäinen hiivakanta. Alkon sivuilla kerrotaan, että olut on keitetty Braumeisterin laitteistolla ja että pääkäyminen kestää noin viikon, sekä loppukypsytys toisen viikon.


Kimito Brewing Mandarina Vehnä, 5,5%

Tuoksussa juuri sitä mitä saksalaistyyliseltä vehnältä kaipaa – runsas mausteinen vehnäisyys, jossa neilikka ja hiivan esterinen banaanisuus velloo. Kypsää banaania, leivinhiivaa, mandariinia, kevyttä sitruunaisuutta ja neilikkaa. Raikas yleisolemus. Hyvä tuoksu.

Maussa tuoksun palaset loksahtavat kohdilleen. Suutuntuma sopivan samea ja runsas, eikä hiilihappoisuus ole liian korkealla. Banaanisuus on runsasta ja sitä tasapainoittaa mausteisuus. Keskivaiheilla tulee mehukas sitruksinen (appelsiini ja sitruuna) maku mukaan, joka loppua kohden muuttuu utuisaksi mausteisuudeksi. Jälkimaku banaaninen ja neilikkainen. Erittäin hyvä sitruksisempi vehnä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti