13 syyskuuta 2016

Johnnie Walker Explorer’s Club Collection - The Spice Road

Pitkästä aikaa entry-levelin sekoiteviskiä lasissa. Tai oikeastaan harvinaisesti oikein arvioitavana. Tämä pikkupullo (20cl) tuli ostettua 10 € hintaan jo maaliskuussa pieneksi matkanaukuksi Teneriffan reissulle, mutta vasta nyt päätyy "virallisen" arvion kohteeksi blogin puolelle. Useampi maisto takana, josta on muodostunut jonkinmoinen mielikuva.


Tällä hetkellä parhaiten Johnnie Walkereista on maistunut vanhempi Blue Label, joka on pullotettu 43% vahvuudessa. Muut eivät ole erityisemmin jääneet mieleen. Hinta/laatu-suhde on toki sinisessäkin pielessä, mutta maku oli ihan miellyttävä. Kultainen tulee hyvänä kakkosena.

The Spice Road sekoiteviski lanseerattiin joulukuussa 2012 The Explorers' Club Collection -sarjaan, jonka alasarja on nimetty Trade Route Serieksi. Nimi juontaa Johnnie Walkerin markkinointimatkailuun 1800-luvulla.  Nämähän ovat kaikki tarkoitettu matkamyyntiin. Spice Road nimessä antanee viitteitä mahdollisesta viskin mausteisuudesta, mutta juontaa tarkoituksensa vanhaan maustereittiin Aasiaan.


Johnnie Walker Explorer’s Club Collection - The Spice Road, 40%

Tuoksuta ei alkuun paljoa irtoa. Keltaista kypsää hedelmäisyyttä, joka on melkein ylikäynyttä. Karamellista toffeisuutta ja kuivaa maltaisuutta. Toffeisuus on hiukan...öh... pierumaistakin, eli jokin rikin tyylinen kumisuus häiritsee. Mausteisuutta tulee vasta ajan kanssa.

Maussa tyypillinen pliisu suutuntuma, jossa jotakin turhaa pistelyä. Toffeeta, ylikypsää tummahkoa hedelmäisyyttä, rusinaa ja maltaisuutta. Ympäripyöreä makuprofiili, jossa mikään ei tunnu erityisen hyvältä, mutta ei nyt erityisen epämiellyttävältäkään. Nuorta kamaa. Mausteisuus ei erityisen etikettimaininnan arvoista. Kyllä tämän nauttii pois ja jakaa anteliaasti, mutta tuskin ostaisin uudelleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti