11 kesäkuuta 2014

Sierra Nevada Kellerweis, 4,8%

Vehnien edustusta jatkaa amerikkalainen edustaja. Melko poikkeuksellista, tämä on melkein maitokauppavahvuinen. No ei se kovin kummoista ole näiden vehnäoluiden parissa. Sierra Nevadan oluita on tullut jokunen siemailtua ja kyllähän nuo ovat ihan hyvin toimineet. Mitään suurta rakkaussuhdetta ei tosin ole muodostunut, mutta annetaampa mahis tälle kesäiselle janonsammuttajalle osoittaa mihin jenkit pystyy.

Kyseisen oluen markkinointi painottaa avointa käymistä (traditional Bavarian style). Oluen annetaan käydä avoimissa terästankeissa, jossa hiiva saa hengittää erilailla, kuin suljetuissa terästankeissa. Näin siis mainospuheiden tarinoiden mukaan. Olut on suodattamaton ja siinä on käytetty Perle, tai Sterling humalaa.....mitä? Eivätkö tiedä kumpaa? No ehkä se vaihtelee saatavuuden mukaan... Katkeruutta tähän on joka tapauksessa saatu katkeruus on luokkaa 15 IBU. Maltaina Pale-, vehnä- ja Munich -maltaat.Sierra Nevada Kellerweis, 4,8%

T: Sitruksisen suolainen ja hieman lager-tyyppinen. Lasissa ajan kanssa tulee tyypillistä makeahkoa vehnäisyyttä. Hiivat, banaani ja sitrus ovat tasapainossa. Aluksi kepeä olut muuttui ajan kanssa mukavan mausteiseksi. 

M: Runko melko hyvän tuntuinen. Sopivasti hiilihappoja ja kuohkeutta. Kevyehkö jälkituntuma. Alussa sitruksinen ja banaaninen, mutta loppua kohden vähän lässähtää. Saa puolivälissä miedosti katkeruuttakin mukaan.

Amerikkalaisempi ja kevyt vehnäolut. Kaipasi hieman aikaa lasissa ennen kun päästi mausteensa esille. Hellepäivän janonsammuttaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti