18 kesäkuuta 2014

Sandels vehnäolut, 4,7%

Pikaisessa revisiossa maitokaupan vehnäolut. Taitaapi olla muuten ensimmäinen vehnäolut joka eksyy maitokaupan koriin tänä kesänä. Jos en ihan väärin muista, niin tämä on tämän kesän uutuuksia, sillä aiemmin tätä ei ole kaupoista löytynyt. Viime kesänä vehnien maitokauppakuninkuuden vei Keisari EloWehnä, jota tuli melkein vakiona ostettua reissunpäällä.

Tänä vuonna onkin kaupoissa näkynyt montakin uutuutta vehnien saralla, joten valinnanvaraa kyllä löytyy. Tulipa muuten maistettua alkoholitonta vehnäolutta tässä hiljattain, mutta vaikka sen tunnisti vehnäolueksi niin ei se kyllä oikein oluesta täysin mennyt. Jotenkin hapan ja mehumainen. Nyt ei kuitenkaan ollut alkoholitonta, vaan ehta oikeaa olutta, suodattamaton ja täysmaltainen. Tämä tuli nautittua suoraan tölkin suusta, joten jotakin pientä vaikutusta sillä voi olla, mutta eihän tämä niin vakaa ole. Sandels vehnäolut, 4,7%

T: Tölkistä purppuaa vehnäistä viljaisuutta. Makean samea ja banaaninen. Tuoksu on muutoin ihan miellyttävä, mutta jotenkin keinotekoinen (vähän kuin esanssinen). 

M: Suutuntuma melko hiilihappoinen, mutta kun tätä ei saanut edes lasiin kaadettua niin ihmekös tuo. Alussa löytyy hyvin vehnän piirteitä; sameaa mausteista (neilikka ja banaani) viljaisuutta ja sitrusta. Appelsiinin kuortakin on humalan mukana. Jälkimaku on tässä se heikoin lenkki. Puolivälin jälkeen maut katoaa jättäen kuivan tuntuman suuhun. 

Kokonaisuudessaan ihan kelpo janonsammuttaja, mutta ei vedä vertoja "kunnon" vehnäoluille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti