05 kesäkuuta 2014

Franziskaner Weissbier Royal Edition 02, 6%

Viimekertaisen vehnäsuoran jälkeen on hyvä ottaa muutama kaapista löytyvä "tilattu" vehnä nyt kun edelliset on vielä hyvin tuoreessa muistissa. Tässä välissä on tullut muutama edellisistä maistettua vielä uudestaan ja tuntemukset maistelun jäljiltä on ennallaan. HB on edelleen suosikki.

Franziskaner on omasta mielestäni muutoin yleensä maukas ja laadukas vehnäolut, mutta sen suutuntuma on turhan hiilihappoinen ja monesti pyörittelenkin hieman olutta lasissa, jolla saa tuota hiilihappoisuutta hieman pehmeämmäksi. Toinen tapa vaikuttaa asiaan on kaatamalla olut hieman reippaammin lasiin.

Nyt on kuitenkin perusvalikoimasta hieman poikkeavampi yksilö, kun lasiin kaatuu Royal Edition 02. Tämä on siis toinen esitys ns. vintage editionista, jonka reseptiä aina hieman viilaillaan eri versioiden välillä. Tämä 02 on lanseerattu vuonna 2012 ja ilmeisesti se on pärjännyt paljon paremmin kuin edeltäjänsä, jota en itse ole päässyt vielä maistamaan. Katsotaan miltä tämä versio tuntuu. Olisi tietty ollut hyvä verrata originaliin, mutta ei sattunut kaapista löytymään tähän hätään.


Franziskaner Weissbier Royal Edition 02, 6%

T: Hieman hapokasta banaanista vehnää. Rapsakka ja aavistuksen paahteinen maltaisuus. Mukana myös hiukan mäskistä happamuutta.

M: Samalla tavalla hiilihappoinen ja kuohkea suutuntuma kuin originalissa ja Dunkelissa. Maussa on kuitenkin hieman enemmän ytyä ja mausteisuutta. Hiivakin tuntuu ehkä napakammalta. Makeus on tasapainoista eikä aiheuta liikaa imelän tuntua. Jälkimaku keskivertoa, jättää miedon hunajaisen hiivaisuuden.

Tämä oli oikeastaan aika hyvä. Sanoisin, että hyvin tyylikäs ja maukas vehnäolut ja ainoastaan alkuun (ennen pyörittelyjä) turhan hiilihappoinen runko häiritsi. Tähän tosin voi vaikuttaa jo kaadollakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti