02 maaliskuuta 2018

Maku Brewing uudet kauppaoluet

Tuusulalaiselta Maku Brewingiltä tuli paketti postissa, jossa heidän uutuudet maitokaupan hyllyille. Kyseessä siis kolme uutuutta uuden alkoholilain rajojen mukaisesti, eli kaikki yli 4,7% ja maksimissaan 5,5%.

Otetaan pari heti työn alle. Oluet ovat valmistettu käyttäen uutta reseptiikkaa, eli vaikka samalla nimellä on ollut ko. olutta, niin reseptit on ehostettu. Yksi näistä on NZ lager, joka on muistaakseni joskus aiemminkin ollut tölkissä. Humalina Green bullet, Wakatu, Kohatu ja Pacifica. 

Toisena maistoon Session IPA, jossa humalina CCC+S, eli kuuluisat jenkit Centennial, Columbus, Chinook ja Simcoe. Katkeruutta kerrotaan olevan 71 EBUa. Saateviestissä paljastetaan myös tulossa olevan Mosaic-humalilla höystetyn kevyt (4,5%) APAn.


Maku NZ Lager, 5,4%

Tuoksussa kiva pilsnertyylinen tuoksu, joka tuo siis kuivaa ruohoisuutta, kuivaa maltaisuutta ja ehkä ripaus diasetyyliä? Tai sitten kuvittelen sen. Myös hedelmäinen aromikkuus tulee esille. 

Maussa myös kuiva ote, maltaisuus, ruohoisuus ja nyt etenkin jälkimakua kohden kuiva greippisä katkeruus. Mukavan helppo juotavuus, ilman vetistä tuntua. Ei kovin monipuolinen, mutta ei kait tämän olekaan tarkoitus olla. Tasapainoinen kokonaisuus, jossa mukava jälkikatkeruus. Maku Sessio IPA, 5,2%

Tuoksussa on mielenkiintoinen pölyinen jopa moottoriöljyinen aromi. Mistä lie tähän eksynyt? Hieman lasissa olleena muuttuu kuivan humalalehtisäksi, kuivan ruohikoksesi, miedosti multaiseksi ja taustalta puskee hedelmäinen sitruksisuus. Tuoksussa ehkä sitä kuivan katkeran multaista tuntua, joka ei itselleni niin toimi. 

Maussa kuiva katkeran maallinen humaluus iskee. Kuivattaa reippaasti kielen takaosaa. "Etuosassa" velloon sitruksinen ja greippinen hedelmäisyys, joka etenkin jälkimakua kohden kuivuu ja jättää kuivan greipin jäljelle. Tämä menee hieman turhan kuivan katkeraksi omaan makuuni, katkerammasta tykkäävät ovat varmaan mielissään. 1 kommentti: