28 maaliskuuta 2018

Alkosta: Põhjala Pime ÖÖ Islay Barrel Aged

Tämä tynnyrikypsytys kävi Alkossa jokunen kuukausi takaperin ja loppuikin melko pian. Jakoi mielipiteitä reippaasti, moni viski-ihminen piti tämän savuisuudesta, mutta toisaalta makeuden kuuli tökkivän. Minullahan makeampi IS on usein ihan hyvä, mutta sokerihommat on sitten erikseen.

Onhan se totta, että Põhjalan tummat liemet on välillä hiukan överimakeita, tai mausteisia. Toisaalta laatu on kuitenkin kohdillaan, joten edellytykset täysosumaan löytyy. Esim. panimon PX BA toimi törkeen hyvin. Tämä Islay Barrel Aged on nimensä mukaan kypsytetty tammitynnyrissä, jossa on aiemmin ollut Islayn saaren turpeista viskiä. Ainakin huhujen mukaan viskitynnyri olisi peräisin Laphroaigilta.


Põhjala Pime ÖÖ Islay Barrel Aged, 13,6%

Tuoksussa selvä tamminen savuisuus, turvetta ja savumallasta. Makea ja hieman imeläkin. Lakritsia, päärynää, keksiä ja makeaa mallassavua. Limppuakin. Aika makean savuinen.

Maussa iskee tyly sokerisuus. Onko tähän lisätty siirappia? Makeaa maustekakkua, sokerista limppua, kahvia, sokerista suklaata ja sokerista savua. Makeudella liikaa roolia, jopa minulle, joka pitää makeahkosta stoutista. Ei pysty kyllä tätä siemailemaan loppuun. Liköörimäistä savumallasmakeutta. Vertasin muuten jälkikäteen Foundersin IS ja se pesi tämän 1000-0. Ei mulla muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti