10 huhtikuuta 2018

Alkosta: Springbank 14yo Bourbon Wood (OB)

Mukavasti saatiin lempparitislaamoni pullotteita Alkoonkin, nyt niitä on ollut lähiaikoina (ja osaa on edelleen) kiitettävästi Alkon valikoimissa. Tämä otsikon viski sieltä jo tosin ennätti loppua, sillä tätä kyseistä pullotetta tuli vain 30 pulloa.

Nimensä mukaan Springbank 14yo Bourbon Wood on kypsytetty entisissä bourbontynnyreissä ja takaetiketistä mainitaan erikseen, että osa tynnyreistä on ensimmäisen täytön bourbontynnyreitä. Ikää on 14 vuotta, joten ei ihan siellä nuorimmassa päässä kuitenkaan enää olla. Pullomäärä on ollut 9000 kpl, joten melko pieni osuushan tänne Suomeen Alkoon saatiin. Onneksi en arponut liikaa ostossani, sillä tästä pullotteesta pidin.


Springbank 14yo Bourbon Wood, 55,8% (OB)

Tuoksussa nuorekas ja säväyttävä raikas maltaisuus, jossa se Springbankin ominainen hedelmäinen öljyisyys ja pippurisuus. Miedosti mineraalisuutta ja maallisuutta, joka tuo turpeen mieleen. Ajan kanssa öljyiset maltaiset hedelmän aromit nostaa korkeammin päätä. Veden kanssa vaniljaa ja omenaa.

Maussa ainakin minä yllätyin, sillä vaniljatamminen makeus taittaa kirpeää nuorekkuutta sopivasti. Alussa räväkkyyttä (joka pysyy sopivassa volyymissä) ja loppua kohden Springabnkin hyviä hedelmäisiä ja öljyisiä nootteja. Kivan puhdas ja raikas. Kahden siemauksen jälkeen olen jo tyytyväinen ostamaani. Ei mikään moniulotteinen viski, mutta tarjoilee sitä Springbankin ominaista parhaimmillaan. Ja minä tykkään siitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti