11 maaliskuuta 2018

Balvenie Peat Week 14yo 2002 Vintage

Balvenien uusimpia tuotoksia lasissa. Tislaamo tuottaa aika laadukkaita pullotteita, vaikka moni jääkin hieman "tylsäksi". Harmittavasti iäkkäämmät pullotteet ovat sen verran kalliimpia, että on tyydyttävä näihin nuorempiin kokeiluihin.

Tämä Peat Week julkaistiin lokakuussa 2017 ja se on nimetty Balvenien turveviikon mukaan. Eli, tislaamo tekee yhden viikon vuodesta turpeista (30ppm maltaassa) tislettä ja tätä viikkoa kutsutaan Peat Weekiksi. Olemme aiemminkin nähneet pieniä turvekokeiluja tislaamolta. Nyt on kyseessä täysin turvemaltaista valmistettu tisle, joka on kypsytetty ex-bourbontynnyreissä.


Balvenie Peat Week 14yo 2002 Vintage, 48,3%

Tuoksusta bongaa välittömästi turpeen, joka on mukavan puhdasta, mutta ei sellaista kuten Islayn tuotoksissa ollaan totuttu. Ennemminkin savua, joka tuo sellaista maallista teollista aromia. Hyvällä. Mukana myös tuttua Balvenien ominaista hunajaista hedelmäisyyttä ja viljaisuutta. Hieman pistävyyttäkin. Ihan mukava, ei kuitenkaan kummoisempi.

Maussa alussa pehmeän viljaisassa ja hunajaisessa meiningissä. Savu tulee vasta puolivälissä. Alkuun se tuntuu selvänä, mutta muutamien siemausten jälkeen jää hedelmäisyyden jalkoihin. Jälkimakuun jää kiva hento savu, joka on jännän pölyinen. Turve on tässä selvästi läsnä ja on tyypillinen "ei-Islaylainen" profiililtaan. Kokonaisuus on ihan hyvä, mutta ei tämä mitään erityistä omistushalua synnytä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti