28 helmikuuta 2018

Springbank 16yo 1997/2013 SC Madeira, 56% (OB)

Pikku hiljaa on kaikki viskit saatu aseteltua varaston hyllyille. Mukava näky, joka on houkutellut availemaan helpommin pulloja. Onneksi mahtuu avattujen pullojen kaappiin, niin on ollut hyvä syy availla pulloja. Paitsi, että se kaappi alkaakin jo täyttyä....tässä seuraava.

Springbankin Single Cask tuotos, jonka ostin The WhiskyExchangesta muutama vuosi takaperin. Hintaa taisi olla satasen pintaan, vai olikohan hieman alle. 16 vuotta ja viimeistely Madeira-viinitynnyreissä. Springbank on minusta huipputislaamo, joten odotukset korkealla. Harmillisesti nämä pullojen hinnat ovat karanneet turhan korkealle.


Springbank 16yo 1997/2013 Single Cask Madeira, 56% (OB)

Tuoksusta löydän selvän makean karkkisen viinisyyden, joka on yllättävän hyvässä balanssissa. Pohjalla Springbankin ominaista öljyistä ja pippurista mineraalisuutta, maltaisuutta ja kevyttä mineraalista turpeisuutta. Mukavan tasapainoinen tuoksu, jossa miedosti nuoruus (tisleen ominaistuoksu) vielä mukana.

Maussa mineraalisuutta, eli merellistä kevyttä turvetta, jossa tisleelle ominaista öljyisyyttä ja maltaisuutta. Päärynää, omenaa ja rypäleitä. Jälkimakuun mennessä makeampaa miedon karkkista hedelmäisyyttä. Jättää hyvän kevyen vaniljaisen ja hedelmäisen jälkimaun. Tasapainoinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti