07 helmikuuta 2018

Glengoyne 25yo, 2014 (OB)

Muutaman kerran tämän maistaneena uskallan heittää arvioni julki. Tähän sain ensikosketukseni 2017 Uisgessa, osin vain parin sentin siivuna. Viskivarastosta löytyy kyllä oma pullo, jonka ostin sokkona joskus 2014 liepeillä noin 270€ hintaan. Ei siis kovin edullinen, aika iso harppaus 21-vuotiaan 79€ hinnasta.

Glengoyne 25-vuotias on kokonaan kypsytetty entisissä sherrytynnyreissä ja valmistettu täysin turpeettomasta maltaasta. Julkaisu oli 2014 alkupuolella. Jos liikut Uisgessa, niin tätä löytyy tiskiltä maistettavaksi.


Glengoyne 25yo, 2014, 48% (OB)

Tuoksussa syvää marjaisuutta, muscovadosokeria ja tummaa hunajaiasuutta. Nahkaa ja kuivattuja hedelmiä. Vahva sherryisyys huokuu ja se on laadukkaan puhdasta. Ei kumisuutta, tai muuta epämiellyttävää. Ikä ei välttämättä tule erityisesti esiin.

Maussa sherryllä vahva ote, kaikki mitä se tuo on kuitenkin hyvää. Ikäisekseen raikas ja jopa hieman innokas, mutta paksu tumman hedelmäinen sherryisyys, sekä puhdas maltaisuus toimii rauhoittavasti. Suutuntuma hieman rösönen. Jälkimakuun jää miedon marjaisa ja tumma sherryisyys, mokkaa ja tummaa suklaata. Tykkään, enemmän kuin 21-vuotiaasta. Hieman olisi ikä saanut näkyä enemmän pehmeytenä ja syvyytenä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti