25 helmikuuta 2018

Suomenlinnan Kealakekua IPA, 6,5% ((Alkon käsityöläisoluet 2018)

Vuoden 2018 käsityöolutkattaus on ollut saatavilla jo hetken ja itsekin olen niistä joihinkin jo tutustunut. Nykyään näitä kotimaisia oluita tulee sen verta ripeään tahtiin, että onko tällä kattauksella sinänsä mitään ihmeitä enää tarjota erikseen? Mitä nyt näitä tulee läjä kerralla, eli 21 kpl, jutun lopussa snippi oluista.

Hypeä herättänyt Suomenlinnan kekkuli IPA oli yksi näistä ja ilmeisesti sitä NEIPA-suuntaa olevaa IPAa. Miksi hype? Koska NEIPA? Ihan sama, mutta Suomessa taitaa tällä hetkellä tulla heti hypeä, jos joku olut ylipäänsä on onnistunut hyvin. Tai on hyvää. Tuore IPA nyt joka tapauksessa monesti onnistuneena on hyvää ja se kelpaisi tähän väliin, on sitten NE, tai muu. Tai tarkennetaan, itselleni sellainen hedelmäisempi, hieman mehuinen IPA on se juttu, ei niinkään räjäyttävän katkera. Siksi voisi ollakin lupaava ehdokas...


Suomenlinnan Kealakekua IPA, 6,5%

Tuoksu on hyvin mehukkaan oloinen, ananaksinen, persikkainen, kevyen kuivaruohoinen ja greippinen. Hieman suolaistakin tuntua. Eittämättä hyvin tuore ja kutsuva.

Maussa hyvin mehukas hedelmäisyys, jonka mukana voimakasta humalan greippisyyttä, joka ei kuitenkaan jätä voimakkaan katkeraa tuntua. Siis hyvin tasapainoittaa mehukkuutta. Suutuntuma on samean nihkeä ja öljyinenkin. Jälkimakua kohti hieman havuja, greippiä ja katkeran miedon suolaista hedelmäisyyttä. Tosi hyvä ipa, aika lailla minun makuuni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti