31 elokuuta 2017

Maitokauppaolut: Laitila Kukko Helles

Hassuaja hommia nämä oluet, joita on tullut usein nautittua, mutta eivät vain ole vielä päätyneet blogiin. Tämä Laitilan "uutuus" on yksi niistä ja ajattelin korjata asian lyhyellä arviolla. Uutuus tämä ei enää ehkä ole (onhan se jo löytynyt tovin kaupoista), mutta uusia tölkkikokoja pukkaa 33cl muodossda, 8-packia jne.

Laitilan Kukko Helles on ollut yksi kestosuosikeistani maitokaupoissa sen ilmestymisestä saakka. Olut on päätynyt usein ostoskoriin, kun tekee mieli kikkailematonta ja tasalaatuista "saksaolutta". Helleshän on saksalaistyylinen kirkas lageroluttyyli, ei kikkailuja. En lyö päätä pantiksi, mutta hitusen raskaampi humalointi saattaa olla yleistä.

Laitila on tämän kanssa onnistunut erinomaisesti. Kehuja sateli myös vaariltani, kun tätä hänelle mökillä maistatin. Löytyy monessa koossa, mutta taisi olla pint katoava tölkkikoko. Vielä on ainakin lasipullossa, 33cl- ja 50cl tölkeissä, sekä monipakkauksena. Oluen tietoja löytyy kuvakaappauksesta alta.


Laitila Kukko Helles, 4,7%

Tuoksu on maltainen, miedosti makea ja puhdas. Keksiä, viljaa ja humalan lehtistä ja kuivan ruohoista katkeruutta. Hieman löytyy kypsää hedelmäisyyttäkin. Rehti oluttuoksu, sellainen, joka miellyttää puhtaudellaan.

Maku on puhtaan maltainen, kevyellä katkeruudella joka voimustuu keskivaihetta kohdin. Hiilihapot ja runko sopivassa tasapainossa. Miedon makea maltaisuus sopii hyvin tasapainoittavaan miedon greippisään ja ruohoisaan katkeruuteen. Jälkimaussa kevyt hunajan aromikkuus, puhdas katkeruus ja mieto maltaisuus sulassa sovussa. Todella hyvä kauppalager!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti