23 elokuuta 2017

Alkosta: Fat Lizard Saison Rose

Tämä tuote on ollut (ja ehkä mennytkin jo) Alkoissa joitain kuukausia, mutta sain nyt vasta aikaiseksi raportin. Tuli hommattua edellisen hyvän kokemuksen perusteella muutama pullo, joista viimeinen tuli maisteltua hiljattain.

Kesällä 2016 nähtiin Fat Lizardin ensimmäinen saison Alkomyynnissä ja sehän kolahti hienosti. Uusi Saison Rose pohjautuu Je suis Saison -olueen, mutta toinen saisonhiivoista on korvattu samppanjahiivalla. Samppanjahiivan lisäksi on käytetty vadelmia. Reseptiikka kuulostaa itselleni hyvinkin houkuttelevalta. Vadelmat oikein käytettyinä tuovat mukavasti lisäarvoa. Nyt vielä vaikka brettaa siihen kolmanteen versioon! Tämä Rose maksaa 14,9€, mutta ei tällä hetkellä saatavilla Alkosta.


Fat Lizard Saison Rose, 6,3%

Tuoksu on saisonmaailman ja kuohuviinin välimaastoa. Vadelmat ovat selkeästi läsnä, mutta karkista ei ole kyse. Kivasti hedelmäistä saisonhiivaa ja samppanjaista kuivempaa aromia. Kokonaisuus tuntuu raikkaalta ja kutsuvan marjaiselta. Ei erityisen hapan aromi.

Maussa löydän kuivaa hedelmäistä hiivaisuutta, mietoa saisonin mausteisuutta, sekä kuivattavaa samppanjaisuutta, joka taittaa kivasti myös ympärillä vellovaa vadelmaisuutta. Vadelmat tulevat keskivaiheilla ja jättävät loppua kohden kivan marjaisuuden. Myös kirpeyttä on saatu vadelmien mukana. Suutuntuma melko hiilihappoinen. Tykkäsin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti