09 elokuuta 2017

Maitokauppaolut: Fiskarsin Metsän Henki

Lisää metsähenkisiä oluita tarjoilee Fiskars, joka tunnettiin ennen Rekolan Panimona. Tämä on itselleni kolmas tällainen kesähenkinen olut, jossa on käytetty jotakin luontomme puiden ja kasvustojen uutoksia tmv. Kaikki kolme, Suvi, Koivunmahla ja tämä Metsän Henki löytyvät ruokakaupoista.

Metsän Henki on tummahko olut, joka on maustettu kuusenkerkällä. Kuusenkerkkähän on kuusen nuori verso. Tuoksu on tällä versolla kohtalaisen voimakas, joten luulisi tuovan kivaa aromikkuutta olueenkin. Olutta löytyy isoina 50cl pulloina ja nykyään uudessa 33cl pullokoossa. Itse pidän enemmän tästä uudesta pullokoosta. Hinta taisi olla alle neljä euroa.

Varoituksen sana: Wikipedia kertoo kuusenkerkän lisäävän virtsaneritystä, joten kun muutenkin olut kusettaa, niin tämä Metsän Henki saattaa tulla ulos solkenaan heti juonnin jälkeen. Tai sitten ei.


Fiskarsin Panimo Metsän Henki, 4,5%

Tuoksu on kepeähkä, pähkinäinen ja maltainen. Tulee mieleen brown alen elementtejä. Hyvin hento havutuoksu, kerkkä saisi olla reilusti voimakkaampikin. Ei humalaa. Muutoin ihan ok kepeä ja tumman maltainen tuoksu.

Maku on kevyen maltainen, hennon pähkinäinen ja melko neutraali. Ei humalaa, eikä hedelmää, mitä nyt pientä luumuisuutta ja hyvin hento banaanisuus. Kerkkä jää mielestäni liikaa mielikuvituksen varaan. Suutuntuma on ihan hyvä. Lisää mallasta ja lisää kuusenkerkkää, kiitos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti