15 elokuuta 2017

Maitokauppaolut: Tanker Sauna Session

Tästä ehkäpä viimeinen koivuolut arvosteltavaksi vähään aikaan, sillä enempää ei ole tiedossa koivuoluita. Tällä kertaa koitetaan naapurimaan tuotoksia, mutta panimo on itselleni arvioimaton (ei entuudestaan arvioituja oluita) Tanker. Joitain aikaisempiakin oluita on tullut maisteltua, mutta eivät ole päätyneet blogiin saakka.

Panimo on antanut tyyliksi tälle oluelle birch ale, joka tulee tietenkin sen valmistuksessa käytetystä koivunlehdistä. Nappasin näitä kaksi eri versiota, joista blogiin arvioin 4,7% version. Tämä siksi, että 3,5% versio oli melko kehno ja vetinen tämän 4,7% rinnalla. Kannattaa siis olla tarkka kumman poimii matkaansa, jos ylipäänsä kumpaakaan.


Tanker Sauna Session, 4,7%

Tuoksu on utuisen maltainen ja siinä on koivuvihdan kuivaa lehtisyyttä ja miedosti kivipölyisyyttä. Tässä on myös raikasta tuoretta humalaa, joka tekee yhdessä koivutuoksun kanssa tästä melko houkuttelevan hedelmäisenkin.

Maussa samea kevyt maltaisuus, jonka mukana tuoretta hyvin kevyttä humalaa ja koivun lehtisyyttä. Tulee hyvin mieleen sauna-aromit. Suutuntuma on hyvä, ei tunnu vetiseltä ja tietynlaista sameuttakin tuntuu. Makupaletti on kohtalaisen mieto, mutta silti nautittavan raikas. Mukavasti hedelmäisyyttäkin mukana. Löydän yhtäläisyyksiä sahdin kanssa ja se tekee tähän paljon. Hyvä olut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti