27 elokuuta 2017

Kilchoman Sauternes Cask 2016 (OB)

Pysytään Islayn saarella ja Kilchoman tislaamona. Original Cask Strenght oli hyvä puhdaspiirteinen ja mukavan makean tervainen turveviski, joka tarjoili tynnyrivahvana ostamisen arvoisen kokemuksen. Sherryversiot Kilchomanilta ovat mielestäni hieman vaihtelevan hyviä ja muut viinikokeilut eivät ole itseäni vakuuttaneet. Täällä Port ja täällä Madeira.

Vuoden 2014 ja 2015 (Port & Madeira) julkaisujen jälkeen lanseerattiin tämä viinitulokas, joka sai kypsyä Sauternes tynnyreissä. Sauterneshan on ranskalainen valkoinen makea jälkiruokaviini (sen lisäksi, että se on ranskalainen maakunta). Tynnyrit olivat tässäkin tapauksessa pieniä 125-litran quarter caskeja. Nämä viinikypsytetyt Kilchomanin viskithän on kokonaan kypsytetty niissä viinitynnyreissä, ei viimeistelty. Tynnyröity 2011 ja pullotettu 2016.Kilchoman Sauternes Cask 2011/2016, 50% (OB)

Tuoksu tuo kermatoffeista makeutta, jossa turve on selvästi keskivertoisen vahvana. Tuoksu on aivan erilainen, kuin juuri maistamani Kilchoman Original Cask Strenght. Likaisempi, makeampi, vahaisempi ja lämpimämmän hedelmäinen. Hedelmäisyys on sellaista keltaista kypsää ja ylikypsää hedelmää. Makea hedelmäisyys on tässä selvimpänä.

Maussa ollaan myös vahaisemmassa ja miedosti tuhkaisemmassa makumaailmassa. Makeus on tässä hedelmäistä, hieman karkkista ja vahaista. Turvetta löytyy, mutta ei niin voimakkaasti kuin Cask Strenghtissä oli. Jälkimakua kohden jättää makean hedelmäisen ja miedosti karkkisen turvesavun. Tykkään edelleen enemmän puhtaista bourbonkypsytetystä Kilchomanista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti