03 marraskuuta 2016

Maitokaupasta: Pyynikin Cloudberry Saison

Saunaolueksi kaipasin raikasta ja kepeää. Ei ole vielä erityisemmin tehnyt mieli tummempia oluita, vaan vaaleiden kaipuu on edelleen voimissaan. Muistinkin juuri ostaneeni maitokaupasta Pyynikin lakalla kyyditettyä Cloudberry Saisonia. Hinta oli luokkaa 3,5€.

Pyynikin sivujen mukaan tämä näyttää sisältävän Pils- ja vehnämaltaita. Kepeä ja raikas runko ollee siis tiedossa. Humalina on käytetty Saaz-humalaa, joten hyvin simppelistä reseptiikasta kyse. Erikoisuutena tässä on nimensä mukaan käytetty hillaa tuomaan happamuutta ja marjaisuutta. Kuulostaa ainakin ihan hyvältä. Onkohan käytetty belgihiivaa? Ainakin makukuvauksen pippurisuus voisi viitata siihen suuntaan.


Pyynikin Cloudberry Saison, 4,7%

Tuoksusta löytyy saisonin peruselementit, hiivaa, mietoa pölyistä humalaa ja sitruksista hedelmäkuorista raikkautta. Hedelmäisyyttä löytyy hyvin ja siinä on runsaasti sitruksien kuoria (miedosti vahaista, kitkerää ja nahkeaa). Myös lakka on läsnä miedosti happamana ja kirpeänä aromina.

Maussa mietoa hiivaisuutta, kevyttä sitruksisuutta ja mieto ruohoisuus. Suutuntuma on hyvin kevyt ja melko hiilihappoinen. Lakan tuoma maku on ehkä turhankin ujona, joillekin tämä lienee hyväkin asia, mutta itse kaipasin vahvemmin. Toimii varmasti kesähelteillä paremmin, sillä tämä on hyvin raikkaan juotava ja kevyt. Jäin kaipaamaan vahvempia makuja, enemmän happamuutta, hiivaa ja hedelmäisyyttä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti