24 marraskuuta 2016

Alkosta: Kulmbacher Kapuziner Winter-Weissbier (Jouluoluet 2016)

Jouluolutmaistelu saikin jatkoa lisää, kun pienen pettymyksen Nognen kandidaatista johtuen ostinkin lisäehdokkaita maistoon. Saa nähdä josko vielä jokin ehdokas tarttuisikin vielä myöhemmin mukaan. Tällä hetkellä kärkeä pitää Põhjalan Jõuluöö, joka vaikutti herkullisella suklaisuudellaan. Raikkaampana vaihtoehtona olisi The Flying Dutchmanin dipadaapadii jouluolut. Oli melko kiva IPA, mutta jotenkin jouluoluena jätti mausteisuuteen toivomisen varaa.

Nyt kuitenkin maistoon vehnäolut, joka tuli jälleen kerran valikoimiin ja tällä kertaa 3,99 € hintaan. Tämä on siis ollut jo ainakin vuodesta 2010 saatavilla, joskin joitain välivuosia on ollut. Vuonna 2012 oluella oli sama 3,99 € hinta. Reseptiikka on hyvin perinteinen, maltaina tyypillisesti vehnä- ja ohramaltaat, sekä humalana Hallertau. Jouluisan tästä tehnee hiukan tummenpi väri? Noh, katsotaan se maku.


Kulmbacher Kapuziner Winter-Weissbier, 5,4%

Tuoksusta löytyy makeaa vehnää, jossa hiiva hyvin vahvana. Banaanisuus on keskivertoa ja enemmän tuoretta kuin ylikypsää. Makeaa maltsaisuutta ja ylipäänsä hyvin perinteinen vehnätyylin edustaja. Mausteisuus vahvahko ja perinteisen neilikan lisäksi tulee mieleen kaneli. En tiedä kuvittelenko, vai onko tämä hiukan makeampi tuoksu kuin yleensä.

Maussa ei olla ylimakean puolella, vaan hyvin perinteisissä tunnelmissa. Jos tykkää vehnäoluesta, niin tämä tarjoaa kaikkea mitä haluaa – banaanisuutta, miedosti neilikkaa, makeaa vehnämallasta ja suutuntumalle pehmeän runsasta otetta. Hiilihapot sopivasti keskivertona. Banaanisuus on tässä keskivertoa miedommin, enemmän löytyy sellaiosta kukkaista purukumisuutta. Hyvä vehnäolut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti