23 heinäkuuta 2016

Grassroots Arctic Soirée

Tämän panimon (Anchorage Brewing) olutta oli viimeksi lasissani vuosi sitten samoissa tunnelmissa. Tuolloin järvenrannalla lasista löytyi Grassroots Arctic Saison, joka oli villihiivan kera tammisammioissa kypsytetty saison.

Tällä kertaa kyseiseltä panimolta kaadoin lasiini vastaavanlaisen oluen, mutta hieman tuunatumman version – brettan ja saisonpohjan lisänä löytyy limemehua ja hibiskusta, eli jonkinmoista kukkaa. Tuskin ovat kuitenkaan kiinanruusua käyttäneet? En sen enempää kukkasista tiedä, joten se vähä mitä tarkistin löytyy wikipediasta

Tämä 75cl pullo ei ole niitä halvimpia, sillä Raskasta tilattuna hinta pomppasi 20 € paikkeille. Arctic Saison taisi irrota vuosi sitten 11 € hintaan, joten melkoinen makupommi saisi olla, jotta tätä uudestaan viitisisi ostaa.


Grassroots Arctic Soirée, 6%

Tuoksussa selvä nahkea brettainen hedelmäisyys, jossa punaista omenaa, kirsikkaa ja hiivaa. Myös miedosti punaista hapanta marjaisuutta. Kuivattava humala tasapainottaa marjaisuutta ja hedelmäisyyttä. Miellyttävä tuoksu, joskin hieman yksinkertainen.

Maussa selkeä puolukkaisuus ja vadelmaisuus, jota seuraa kuivatta ja nahkea hiivaisuus. Punaista hedelmää, verigreippiä ja kevyt ruohoisuus. Humalan veto alkaa makupaletin keskivaiheilla.  Jälkimaussa marjaisuus kuivuu pois ja tilalle jää greippi sekä kuiva ruohoisuus.
Tämä jää kuitenkin hieman "ihan jees plus" -luokkaan. Jotakin monipuolisuutta jäin kaipaamaan, vai olikohan odotukset liian korkealla?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti