05 heinäkuuta 2016

Alkosta: Fat Lizard Je Suis Saison

Kesäkausi, aurinko paistoi, mökkiloma ja nuotio loimuaa. Maisema ja olosuhteet ei voisi olla paremmat. Onneksi sain sanottua Craf Beer Helsinki -tapahtumassa, että kaipaisin tyylikkään kutsuvaa saisonia mökkilomalle, vieläpä ensiolueksi. 

Nimittäin olin muutamasta Espoon Alkosta tuota kyseistä isossa vihreässä pullossa olevaa eliksiiriä etsinyt, mutta valitettavasti saison ja Fat Lizard on ollut monen muunkin nautiskelijan huulilla viime aikoina. Hessu Fat Lizardilta otti kuitenkin pikku blogistin huolen hoitaakseen ja kiikutti kotiovelle tuota houkuttelevaa saisonia – olenko koskaan saanut näin hienoa kohtelua? En. 

Läskiliskon panimo syöksi tämän saisonin kesäkuussa Alkoon ja se myi loppuun pirun nopeasti. Onneksi tuota tuli juuri uusi satsi ja toivon, että tällä kertaa kerkeän pienen suomikiertueen jälkeen itsekin ostamaan tuota lisää. Maailma on pieni ja valitettavasti levikki vielä pienempi, sillä tuote tuli 14,9€ hintaan vain Espoon ja Helsingin Alkoihin (paikallinen saatavuus). 


Fat Lizard Je Suis Saison, 6,3%

Tuoksussa hiivan tuomaa runsasta hedelmäisyyttä, jossa myös esterisiä hedelmäoljyisiä piirteitä. Runsaimmin tuntuu päärynäisyys, vihreä omenaisuus ja mieto banaasisuus. Kevyesti maustepippuria ja ripaus kuivaruohoista humalaa. Sitruunankuorta myös havaittavissa. Aika jepa. 

Maku on erittäin raikas ja tuoreen hedelmäinen. Ei trooppista, vaan enemmänkin karkkista vihreää hedelmäisyyttä. Kevyesti kirkasta hunajaa. Suutuntuma erinomainen, juuri sopivan kevyesti kuohuva ja kevyesti kuiva. Hiiva tulee belgialaisittain tuoden sameaa hedelmäisyyttä ja mietoa mausteisuutta. Tämä on erinomainen makean hedelmäinen saison. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti