02 toukokuuta 2016

Alkosta: Pollyanna Mazzie APA

Otsikon olut on Alkon APA-tarjontaa tölkkikamana, joka on Illinoisilaiselta jenkkipanimolta. Tältä panimolta tuli samoihin aikoihin myös IPA-kaima, Lexical Gap Indian Pale Ale, joka tosin loppui jo jokunen aika sitten. Itsekään en kerennyt tuota maistamaan.

Panimon mukaan reseptistä löytyy neljää eri amerikkalaista humalalajiketta, mutta sen enempää ei avata mistä lajikkeista on kyse. Rungon puolellla kerrotaan olevan vehnää ja kauraa. Tölkillä hintaa 4,19 €. Panimon sivuilta löytyy alla oleva tarina oluesta:
"In the 1890’s, Mazzie’s Place (pronounced May-zee) was one of Lemont’s go-to establishments for liquor, gambling, and female “companionship.” This American pale ale is our modern version of go-to. We dry hop Mazzie with four different American hops to give it a West Coast identity, but a malt bill consisting of wheat and oats leave this feeling more Midwestern and familiar."

Pollyanna Mazzie, 5,4%

Tuoksusta pursuaa yllättävän maltaista olemusta, toki trooppinen hedelmäisyys mukana. Mangoa ja kevyttä persikkaisuutta. Humalat tuo havuisuutta ja pölyistä hedelmäisyyttä. Mallasrunko on aika mukavan tasapainossa humalan kanssa. Etäisesti DIPAmaista.

Maussa humala puraisee kuivalla olemuksellaan ja maltaisuus tulee hyvin tukevana. Yleisolemus on kuiva ja maltaisen katkera. Ei karamellisuutta, vaan sellaista jauhoisuutta ja kuivaa heinäisyyttä. Kevyen oloista ja helposti juotavaa. Jälkimaku loppuu kesken ja jättää vain miedon greippisyyden. Tuoksu antoi odottaa vähän enemmän.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti