06 toukokuuta 2016

Maitokaupasta: Stallhagen Hefeweizen

Kesäkauden alkaessa vehnäolut alkaa maistua. Maitokauppoihin on ilmestynyt Stallhagenin versio tästä jumalaisesta kesäjuomasta, Hefeweizenistä. Hintaa pullolla taisi olla reilut kolme euroa. Stallhagen IPA Originalia on myös ilmestynyt kauppoihin, sekä vahvempana versiona alkoihin.

Stallhagen ei ole erityisemmin vakuuttanut minua valikoimillaan, mutta olen siltä ihan hyviäkin oluita maistanut. Bulkista askeleen ylempänä kuitenkin mennään moneissa oluissa. Viimeisin toimiva ja mieleen jäänyt olut panimolta taisi olla Alkon jouluoluisiin 2014 tullut Black Vanilla Cinnamon.

"Hefeweizen on vaaleankeltainen ja suodattamaton, houkutteleva vaahtokukka on tyypillisen korkea, valkoinen, kermamainen ja kestävä......" Kestävä vaahtokukka se tosiaan oli, sillä en ikinä ole näin kauaa joutunut vaahdon laantumista odottelemaan.  


Stallhagen Hefeweizen 4.7 %

Tuoksu banaanisen hapan ja pistävän hiivainen. Vähän kuin seassa olisi jotakin miedon mehuista hedelmäisyyttä. Neilikkaisuutta en oikein löydä ja muutenkin mausteisuus on alhaista. Kevyesti saippuainen banaanisuus.

Maussa samankaltaista ylikypsää banaania, raakaa banaania ja mietoa saippuaisuutta. Suutuntuma on sopivan samea, miedosti nahkea ja muutoinkin asiallinen vehnäoluelle. Lämmetessä mietoa happamuutta ja hiivaisuus korostuu. Jälkimaussa sopivasti banaanisuutta ja sameutta. Muutoin hyvä, mutta neilikkaisuutta jäin kaipaamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti