18 toukokuuta 2016

Maitokaupasta: Stadin American Red Wheat Ale


Maitokauppauutuuksiin tullut Stadin Panimolta red Wheat Ale, joka on nimensä mukaan (ja panimon sivujen mukaan) amerikkalaisittain humaloitu vehnäinen ale. Hyllyillähän on näkynyt jo tovin Red Alea, American Red Alea, Stadin Red Alea... ja olikohan vielä jotakin punaista?

Maitokaupoista löytyvä American Lager ja American Pale Ale maistuivat, joten miksipä ei kokeilla tätä uutukaista. American Session IPA ei ollut omaan mieleeni. HBF:lla tulin jutelleeni Stapasta ja jos en väärin muista, niin panimo valmistuttaa jatkossa tölkkinsä tytäryhtiön (Stadin Scandinavian ?) nimissä, taannoisen "tölkkidilemman" vuoksi. Mätkyt on hoidettu ja uutta kamaa pukkaa, joten hyvältä näyttää.


Stadin American Red Wheat Ale, 4,5%

Tuoksussa pähkinäisyyttä ja reipas aromihumalointi. Tumman pähkinäiset sävyt sekoittuvat ylikypsään hedelmäisyyteen ja mietoon pihkaisuuteen. Karamellisuutta miedosti, sekä aavistus hiivaisuuttakin. Tuoksu on ihan sitä miltä olut näyttääkin (tumman pähkinäisen punertava).

Maussa ei aivan tuoksun voimakkuuteen päästä, sillä humala ja hedelmäisyys ovat molemmat hieman vaisua. Suutuntuma reippaan hiilihappoinen ja jäljestä hieman kevyt. Keskivaiheilta tulee pientä katkeruutta pähkinäisyyden kera, mutta muutoin jää turhan yksiulotteiseksi. Jälkimaku lyhyt ja kevyt. Ihan ok, mutta Stapalla on mielestäni paljon parempia oluita maitokaupassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti