07 tammikuuta 2015

UISGE 2015 – ensitietoa odotukseen

Disclaimer: Asiasisältö saattaa sisältää sanan VISKI. 

Suomen suurin viskitapahtuma tekee tuloaan ja ihmiset odottelevat lisäinfoa malttamattomina. Tätä kirjoitusta kirjoitettaessa laskuri näyttää 30 päivää h-hetkeen.... vai kirjoittaisinko mieluummin v-hetkeen? Yllätyksekseni olen saanut kasoittain yhteydenottoja ja tiedusteluja tulevaan UISGE 2015 tapahtumaan liittyen: Missä, milloin, mitä viskejä, paljon maksaa, mitä lippuun kuuluu, julkaisenko viskilistoja, mitä tastingejä jne.

Kiitos Suomen lainsäätäjien, emme tietenkään tänäkään vuonna saa informaatiota viralliselta taholta julkisesti maninosten muodossa, joten informaatio on saatava muualta. Minähän en luonnollisesti juurikaan paljoa asiasta tiedä, sillä en ole aktiivisesti tekemisissä järjestävän tahon kanssa. Tiesitkö muuten, että järjestävällä taholla tarkoitan tässä tapauksessa kahta henkilöä? Kyllä, UISGE sai alun kahden viskiharrastajan ideasta, joka pantiin tuumasta toimeen. Tietääkseni nämä kaksi pitkän linjan harrastajaa ovat siis edelleenkin tapahtuman takana, toki heillä on varmasti taustajoukkoja auttamassa.

Autan omalta osaltani pohdiskelijoita ja yhteyttä ottaneita vastaamalla näihin muutamiin yleisimpiin kysymyksiin. Tämä ja tulevat kirjoitukseni Uisgeen liittyen tulee UISGE-tagin alle, joten jatkossa löydät uudet ja aikaisemmatkin kirjoitukset ja tiedotukset kyseisen otsikon takaa.

Milloin tapahtuma on?

- UISGE 2015 järjestetään 6.-7. helmikuuta 2015. Viime vuosista erona on torstai-päivän sijaan lauantai. Ovet aukeaa kello 15. Viime vuonna tarjoilu loppui kello 22:30.

Missä tapahtuma järjestetään tänä vuonna?

- Tänäkin vuonna tapahtuma järjestetään Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla, Mannerheimintie 3:ssa. Ensimmäinen Uisge järjestettiin Espoossa, Gallows Birdissä. Tilaa on siis ensimmäiseltä kerralta runsaasti enemmän. Lisätila ei toki tekisi pahaa nykypaikallekkaan.

Mitä viskejä tapahtumassa on tänä vuonna?

- Kunpa tietäisi. Uisgen viskilistoja ei pääse katsastamaan etukäteen. Osa viskeistä varmistuu mahdollisesti vasta hyvin viime tipassa. Jos listat julkaistaisi liian aikaisin, niihin tulisi paljon korjauksia ajan myötä. Viskilistat löytynee viimeistään paikan päällä.

Mitä tapahtuma maksaa?

- Todennäköisesti samaa luokkaa kuin viimeksikin. Toisin sanoen en tiedä. Viime vuonna sisäänpääsy oli 12€ sisältäen maistelulasin ja narikan. Lippuja sai Tiketistä ennakkoon.

Mitä tastingejä on tänä vuonna tarjolla?

- Tätäkään en vielä tiedä. Varmistunee tämän kuun aikana.

Onko tänäkin vuonna rommeja?

- Kyllä. Määrästä en vielä tiedä, mutta viime vuonna liikuttiin 40 rommin tietämillä.

Tuleeko mushimalt julkaisemaan viskilistoja Olut & Viski Expon tavoin?

- Ei tule (ainakaan samoin kuin Expossa). Uisgen juomalistoja ei olla julkaistu ennen varsinaista tapahtumaa. Tämä on järjestäjien päätös. Vaikka listat julkaistaisiin, niin tämän kaltaisessa tapahtumassa se olisi erittäin iso urakka (ainakin samalla tavalla kommentoiden viskejä kuten Olutexpon tapahtumaan), sillä esim. viime vuonna Uisgessa oli yli 150 viskiä tarjolla. Tarjolla olevat viskit voi tulla melko viime tipassa päätetyiksi, joten sekin vaikeuttaisi hommaa.

Näillä mennään siis toistaiseksi. Eiköhän tietoa tipu lisää pikku hiljaa tämän kuun aikana.Tänä vuonna tapahtumalla on myös virallisia tiedotteita, joista varmaan kuulemme myöhemmin.
Viime vuoden kokemuksia kannattaa lukasta täältä: UISGE 2014.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi7/1/15 14:04

  Kuinka tämä lainkirjain nyt tulkittiinkaan, eli mikäli listaukset julkistettaisiinkin etukäteen, saisiko niitä edes nimillä (vailla vahvuus- ja hintatietoja) edes tässä yksityisessä blogissa julkaista, vai olisiko se Viskigate all over again?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityishenkilön blogissa saa julkaista esim. näitä juomalistoja. Eli voisin julkaista kaikki juomat vahvuuksineen ja hintoineen. En saa saada korvausta missään muodossa tekemästäni "työstä", esim. tuotenäytteinä tai vapaalippuina, muutoin minut katsottaisiin tekevän työtä järjestäjän piikkiin.

   Poista