05 lokakuuta 2015

Alkosta: Thornbridge Jaipur

Alkon tilausvalikoimaan tuli hiljattain yksi suosituimmista brittipanimoiden ipoista – Jaipur IPA. Kortilla maksettaessa pullo irtoaa alta vitosen ja tämä on tilattavissa ympäri maan, ei siis vain tiettyihin alkoihin. Itse tilasin tätä olutta Beers Of The Worldistä, joka olikin ensimmäinen kokeilu kyseisen portaalin kautta.

Thornbridge Jaipur on nimetty intialaisen kaupungin mukaan, jossa on vaaleanpunaista hohkava Hawa Mahal -palatsi. Tästä pullon etikettikin on ottanut hieman näyttiä ja sävyä. Olutta pantiin ensimmäisen kerran vuonna 2005 ja siitä tuli panimon suosituin tuote. Oluen humalapuolta kyydittää Warrior. Chinook, Centennial ja Ahtanum, joista irtoaa 55 EBU katkeruus. Rungon kepeän kalpea väri tulee Maris Otter- ja Vienna-maltaista.Thornbridge Jaipur, 5,9%

Tuoksussa yrttistä ja sitruksista humalaa. Miedosti nahkeaa appelsiinikuorta ja hunajaisuutta. Ei erityisen voimakas, mutta kohtalaisen raikas. Humala-aromikkuus keskiluokkaa alhaisempi. Lämmetessä tulee mietoa ruohoisuutta mukaan. Kohtalaisen kevyt aromi.

Maussa ollaan myös melko rauhallisessa tunnelmissa – keskiasteinen/mieto humalapurenta, jossa greippi ja mieto yrttisyys. Raikkaampaa sitruksisuutta ja mietoa hunajaa. Yleisvaikutelma aika raikas ja kepeäm, ei vetinen. Jälkimakuun greippi vahvistuu ja kuivattaa hieman suuta. Aika sessiotyylinen IPA, hyvä sellainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti