22 lokakuuta 2014

Olut Expo Finland 2014 – Hartwa-Trade edustus


Viimeisiä viedään. Hartwa-Trade tuo mukanaan messuille mm. Taliskeria, Lagavulinia ja Bushmillsia.

SKOTLANTILAISET VISKIT:

Talisker 10yo
Talisker 18yo
Hyvin monen viskiuran lähtöruutu, Skyen saaren pippurimylly. Pippurista ja merellistä turvetta. Molemmat ovat perusvalikoiman pullotteita ja turpeisia viskejä (20ppm). 18yo on näistä kahdesta oma valintani.

Lagavulin 16yo
Tämäkin on hyvin tuttu mallasviski harrastajien keskuudessa (ja ei niin kovasti harrastavien). Lagavulinilla ei montaa pullotetta vakiovalikoimassa pidetä, mutta ne mitä löytyy ovat loistavia.

Lagavulin Distillers Edition
Edellisestä tuunattu versio. DE-sarjan viskit ovat kaikki viimesiteltyjä ja Lagavulinin tapauksessa viimeistely on tehty Pedro Ximenez -sherrytynnyreissä. Lagavulinilla on mielestäni onnistunein Distillers Edition pullote.

Oban 14yo
Klassinen tislaamon perusvalikoiman tuote. Obanin kohdalla ei perusvalikoiman kohdalla tarvitse montaa pulloa haalia, kun on jo kahdella koko sarja kerätty.

Cardhu 12yo
Tämä viski löytyy etelä-euroopasta joka maitokaupasta. Löytyy myös Alkosta, jonka valikoimissa se on ollut jo melko kauan. Tämän perus 12-vuotiaan lisäksi valikoimista löytyy 15yo, 18yo ja Special Cask Reserve.

Clynelish 14yo
Tämä tislaamo tuottaa kohtalaisen paljon viskiä, mutta suurin osa päätyy sekoiteviskeihin, kuten Johnnie Walkeriin. Tämä on perusvalikoiman kulmakivi.


IRLANTILAISET VISKIT:

Bushmills 10yo
Bushmills 16yo
Irlantilaisista viskeistä niitä tunnetuimpia. Mukaan valikoitui ikämerkityt viskit, 10- ja 16-vuotiaat mallasviskit. Näistä ensimmäinen on kypsytetty bourbon- ja olorosotynnyreiden yhdistelmänä, jälkimmäinen samalla yhdistelmällä, mutta lisäksi se on viimeistelty portviini-tynnyreissä. Etenkin 16-vuotias on oman suuni mukainen. 


Suosituksiin pääsee Talisker 18yo, Bushmills 16yo ja Lagavulin DE. 

Tsekkaa tapahtuman viimeisimmät olutlistat JaskanKaljat-blogista.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
Tapahtuman tiedot:

Aika ja paikka: 
24.-26.10.2014, Helsinki, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 

Pääsyliput: 
Ennakkoon Tiketti, PE, LA: 15€. 3pv lippu 25e. Hinnat sis. narikan ja tasting-lasin.

Tapahtuman sivut: 

Juomalistoja: 
Vuoden 2013 tapahtumakulku: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti