19 lokakuuta 2014

Longrow CV, 46% OB

Kaksi kertaa tislattu, raskaasti turpeistettu. Tämän perusteella ei vielä arvaisi mistä viskistä on kyse, mutta jos vielä heitetään alue, Campbeltown ja tislaamon muut tuotteet, Springbank ja Hazelburn, niin sitten ei voi enää erehtyä. Kyseessä on tietysti Longrow. Jos pitäisi yleisesti kuvata Longrown tyyliä, niin se menisi mielestäni jokseenkin näin: Turpeinen, öljyinen, esterisen hedelmäinen ja mineraalisen maltainen.

Longrow CV kuului taannoin tislaamon peruspullotteisiin, mutta tämän korvasi perusvalikoimassa Longrown ikämerkitsemätön pullote ilman CV-merkintää (+/-2012). Kyseistä uudempaa valkoisella etiketillä varustettua NAS-Longrowta löytyy Alkostakin. Longrow CV (jossa CV tulee sanoista Curriculum Vitae) on melko mielenkiintoinen pullote. Se on vattaus 6-, 10- ja 14-vuotiaita viskejä, jotka on kypsytetty sherry-, port-, rommi- ja bourbontynnyreissä. Tynnyreiden koot vaihtelivat 50–550 litraan. Longrown turvefenolipitoisuus on noin 55ppm luokkaa.

Markkinoilla oli taannoin myös Springbankista ja Hazelburnista CV-julkaisut. Nyt maistossa oleva Longrow CV on maistettavissa myös Olut & Viski Expossa.


Longrow CV, 46% OB (+/- 2008)

T: Makeaa mineraalisuutta. Tulee hieman Lagavulinin fiiliksiä. Öljyistä likaisuutta. Turpeen alla maltaisuutta. Hedelmäisyys on omenaista ja vaniljaista. Miellyttävä tuoksu. 

M: Ytimekäs. Hedelmäisyys ottaa alkuun voiton ja sen mukana tulee öljyistä turpeisuutta. Mukana metallista mineraalisuutta ja merellistä leväisyyttä. Jälkimaku on makean vaniljainen ja omenainen. Uuniomenaa. Ihan mukava. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti