20 huhtikuuta 2014

Glenfarclas The Family Cask 1988, 56,3%, cask# 7033

Viileän, mutta aurinkoisen kevään kupeeseen sopii hyvin sherryinen viski. Kokemusten perusteella, hyvää sherryistä viskiä on tarjolla Glenfarclasilta "perhetynnyreistä". Viimeksi tosin tuli maistettua tästä sarjasta 1996/2011 cask#1306, joka ei ihan niin paljoa miellyttänyt siitä löytyneen sivumaun takia, joka muistutti jotakin leväistä kalaa. Onneksi kuitenkin lähes kaikki muut yksilöt jota Family Cask -julkaisuista olen maistanut ovat olleet hyviä.

Odotukset ehkä jokseenkin korkeammalla kuin yleensä, mutta nöyrin mielein lähdin siis kohti seuraavaa yksilöä kohti, joka on vuodelta 1988. Tämä 80-luvun lopulla tislattu viksi on saanut kypsyä 19-vuoden ajan sherry butt -tynnyrissä, jonka jälkeen se on pullotettu täydessä voimissaan ja sellaisenaan vuonna 2007. Tämä on sarjan ensimmäinen 1988 tislattu, toinen tynnyrinumerolla 821 on julkaistu syksyllä 2013. Väri enteilee kypsää ja herkullisen pehmeää sherryisyyttä ja on haalemapi kuin edelliset maistamani verrokit.


Glenfarclas The Family Cask 1988/2007, 56,3%, cask# 7033

T: Tästä huomaa heti iän tuomaa monimuotoisuutta. Rikas, aromikas ja maltaisan täyteläinen. Sherryn vaikutteita hienostuneesti. Maitokaakaomaisia ja taatelisia sävyjä. Upea. Tuoksu tuo mieleen sherrytynnyrin ja parhaimpien bourbontynnyreiden tuomaa tasapainoista sekoitusta. Tummemman ja suklaisen kuoren alta tulee myös kypsempää hedelmää ja marmeladia (appelsiini ja persikka). Lasissa runsaan ajan kuluttua hienoa maitokahvin ja vaniljan aromeja. Tykkään paljon.

M: Maku on hyvin samoilla linjoilla tuoksun kanssa. Alkuun silkkistä marmeladin ja maitosuklaan sekoitusta, jonka mukana tulee maltaisuutta, vaniljaisia kuivattuja hedelmiä (taatelia, viikunaa ja rusinaa) ja hennon vahaista hunajaa. Suutuntuma ei ole paksu, mutta ei missään nimessä vetinenkään. Täyteläinen. Syvyyttä löytyy mainiosti. Kermatoffeen ja maitokahvin kerroksia paljastuu ajan myötä. Jälkimaku on pitkä ja täyteläinen.

Tässä viskissä on hyvin kaunis sherrykypsytys. Sherry ei jyrää lainkaan, vaan on alusta loppuun nätisti läsnä. Suutuntuma on sopivan runsas ja syvyyttä löytyy koko matkalta. Kuivakakun mausteisuus miellytti. Hienosti tasapainoinen, ei kumia tai muita huonoja sivumakuja. Hieno viski.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti