28 tammikuuta 2014

Teerenpelin viskiuutisia

Sain juuri kuulla mielenkiintoisesta uutisesta. En ole varma onko tästä jossakin tiedotettu, mutta ajattelin jakaa tämän tiedon eteenpäin. Teerenpeleissä ollaan "avaamassa" juhlaviskitynnyrit 5. helmikuuta kello 18:00. Kyseessä on siis suoraan 16l tammitynnyreistä tarjoiltava Teerenpelin 10yo tynnyrivahvuisena.

Tämä on ensimmäinen 10-vuotias tynnyrivahvuinen, jota tarjoillaan Teerenpelin toimesta (tavallaan OB, mutta tynnyristä). Viski kypsyi alkuun isoissa bourbontynnyreissä, jonka jälkeen se laimennettiin 58,5% ja tynnyröitiin 16l tammitynnyreihin. Nämä tammitynnyrit "marinoitiin" px-sherryllä ennen täyttöäään. Kuulostaa siis aika hyvältä ja kannattanee poiketa Teerenpelin ravintoloissa tuolloin, jos pala kotimaista viskihistoriaa kiinnostaa.

Jos taas Teerenpeli kiinnostaa enemmänkin, niin jokunen aika sitten mainostettiin kaikille avoimia tislaamokierroksia, jotka järjestetään 15.2 ja 22.2. Tällöin pääsee tutustumaan Lahden tislaamoon paremminkin.
Otanpa tämän kunniaksi pienet tislaamon Kaski-pullotteesta. Kyseinen pullote on noin 6-7-vuotiasta tislettä, jota on kypsytetty 200l PX-sherrytynnyreissä. Kyseiset tynnyrit ovat olleet vielä ensimmäisen täytön sherrytynnyreitä (first fill), josta myös värikin hieman enteilee.

Teerenpeli käyttää maltaina ainoastaan kotimaista Viking Maltin tuottamaa mallastettua ohraa, joka on hyvin kevyesti turpeistettu, Vierunmäeltä kotoisin olevalla turvepelleteillä noin 4-6ppm verran. Jokunen aika sitten saimme uuden tuotteen Distillers Choice -sarjaan, Teerenpeli ÄES, joka on saanut kypsyä n. 7 vuotta ex-bourbontynnyreissä, jonka jälkeen se on siirretty n. 18kk ajaksi kahteen135l rommitynnyriin. Eli kyseessä on noin 8-vuotiasta viskiä.


Teerenpeli Distillers Choice Kaski, 43%

T: Kuivan sherryisä ja nahkavivahteinen vahva tuoksu. Suklaata, vanhaa kellaria, hieman kemikaalisia vaikutteita (hyvällä) ja taatelia.

M: Makean sherryinen , reulusti mallasta ja paahteisuutta. Punaviinimarjaa ja hunajaakin. Jälkimaussa tulee nahkaa,suklaata, rusinaa ja kahvisuutta. Toimiva viski!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti