10 tammikuuta 2014

UISGE 2014: Ensitietoa odotukseen

Kohtapa on taas yksi vuoden parhaimmista ajoista, ellei paras, viski-ihmisille. UISGE kolkuttelee jo melkein ovella ja tänäkin vuonna odotettavissa hienoja hetkiä loistavien juomien, ihmisten ja ohjelman parissa. Paikka on vanha tuttu, nimenomaan Wanha ylioppilastalo, Helsingissä. Tapahtuma on jälleen kaksipäiväinen TO 6.2.- PE 7.2.2014. Ovet aukeavat molempina päivinä kello 15:00. Tänä vuonna suunnitteilla oli myös kolmas päivä (LA 8.2), mutta tämä vaihtoehto jouduttiin jättämään pois kovista neuvotteluista huolimatta. Järjestäjältä kuitenkin terveisiä, että muuta toimintaa viskien parissa on ilmeisesti luvassa lauantainakin pääkaupungissa.

UISGE tarjoaa perinteisesti monien tislaamojen viskejä ja hienoja maistiaisia, mutta tänä vuonna mukaan on otettu myös hieman rommin maailmaa. Eli rommista kiinnostuneille täällä on tarjolla elämyksiä ja vaikka tarjonnasta en sen kummemmin tiedä, niin tietäen hieman tapahtuman yhden järjestäjän taustoja, luulen ettei kyseessä ole tylsimmät rommit mitä on tarjolla, vaan puhutaan laaturommista. Lisäksi on myös luvassa rommi-kilpailua.
Viskin ystävillehän ei paljoa tarjonnasta tarvi kertoa, varsinkin jos on jo aiempina vuosina paikalla ollut. Toistaan upeampia viskejä läjäpäin tarjolla ja viime vuodesta oppineena käytän molemmat päivät tänä vuonna hyväkseni, niin saa rauhassa keskittyä koko tarjontaan. Piti oikein töistä varata vapaapäivä perjantaille.

Tastingeistä ei vielä ole tietoa, mutta eiköhän ne julkaista tässä lähiaikoina ja voin koittaa niistä laittaa tietoa tännekin. Aiempina vuosina Viskisieppo on ylläpitänyt hienoja sivuja ja tänäkin vuonna saamme tällaisesta virallisesta-epävirallisesta UISGE-sivustosta nauttia. Pääset sivuille tästä linkistä.
Hieman on tietoa virailijoista tihkunut Facebook-sivustojen kautta. Ainakin Vicky Stevens (Laphroaig), Martin Markvardsen (Highland Park), Anthony tai Peter Wills (Kilchoman) on pääsemässä paikalle. Lisää infoa kannattaa seurata UISGE viskifestivaalit facebook-sivuilta.

Pähkinänkuoressa:

Aika: 6.-7.2.2014
Paikka: Vanha Ylioppilastalo, Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien risteyksessä, Helsingissä. Kartta.
Ovet auki: Molempina päivinä kello 15:00, Tarjoilu loppuu: 22:30
Liput: 12e + palkkiot. Liput voi ostaa: TIKETTI
Lipun voi käyttää torstaina, tai perjantaina. Hintaan sisältyy narikka, ohjelmavihkonen ja lasi.

2 kommenttia:

 1. Moi,

  tarjoilu loppuu kumpanakin paivana klo 22.30.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tiedosta. Korjasin tekstiin.

   Poista