07 marraskuuta 2013

Hakushu Heavily Peated, 48% (2010)

Japanilaisista viskeistä vuorossa Suntoryn omistaman Hakushun savuinen versio. Tämä versio julkaistiin vuonna 2010 ja se menestyi kohtalaisen hyvin. Uusin versio tästä (tai varauksella samankaltainen versio) julkaistiin heinäkuussa 2013, tammikuussa julkaistun Sherry Caskin jälkeen. Otsikon versio on kypsytetty amerikkalaisessa tammessa, vahvuudeltaan 48% ja pullotusmäärä oli rajallinen 2000 kpl. 2013 -vuoden rajatun 3000 pullon erä suunnattiin Japanin markkinoille ja oli myös 48% vahvuudeltaan sekä kypsytetty ex-bourbon tynnyreissä. 2010 -version pullossa lukee "non-chill filtered", mutta uudessa versiossa maininta on korvattu "bottled in 2013" -tekstillä. 48% antaa kyllä viitteitä siitä, että myös uusi versio on jätetty kylmäsuodattamatta. Japanilaisia savuviskejä ei markkinoilta montaa löydy (ainakaan helposti/edullisesti saatavilla), joten tämä olisi ihan mukava lisä vuosittaisiin julkaisuihin, jos se saataisiin muuallekin, kuin Japaniin. By the way, Hakushu täyttikin juuri 40-vuotta...


Hakushu Heavily Peated, OB, 48% (2010)

T: Nuorekasta ja raikasta savua. Savuisuus on hieman vihreän sävyistä, puhdasta ja maltaisaa. Sitrunnaista raikkautta, hedelmäisyyttä vihreän omenan muodossa. Lisäksi vaniljaista tammisuutta ja pölyistä viljasiiloa. Kokonaisuus on nuori, mutta kuitenkin tuoksu on miellyttävän tasapainoinen. Ajan kanssa ja lasia hieman pyöriteltäessä tulee hieman raakaa kukkamaisuutta ja saippuaa.

M: Alkuun pehmeästi kasvavaa savuisuutta ja hedelmäisyyttä. Suutuntuma alkaa puhtaana ja raikkaana ja alun tyhjyyden jälkeen alkaa maussa esintyy kuivahkoa ja puhdasta savuisuutta, sitruksista omenaa (hapanta), hieman kuivaa tanniinista tynnyriä, maltaisuutta ja aavistus käsisaippuaa. Jälkimaku on aika hento, mutta kantaa kohtuu pitkälle. Siitä jää mieto savuisuus ja kukkaisa maltaisuus. Vedellä tuoksuun tulee aavistus minttua ja viljaisa raakuus hieman korostuu. Maussa se antaa enemmän tammitynnyrin makeutta ja kirpeää vihreää hedelmäisyyttä. Savuisuus vaimenee ja saippuaisuus korostuu hieman.

Tässä on ikäänkuin taustalla Hakushun Bourbon Cask, mutta selkeästi kevyehköllä savuisuudella. Nuori ja kirpakka, mutta ei kovin syvää makumaailmaa omaava. Aika helponoloinen ja täytyy myöntää, että tuoksu antoi odottaa enemmän kuin maku tarjosi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti