12 lokakuuta 2017

Livearvio: Glenfarclas The Family Cask 1995, 60,1%, Cask #6778

Pistetään vielä toista perään. Nyt piiiiiiiitkästä aikaa Glenfarclasin hifististä tuotantoa (mitä?), eli Family Cask -sarjaa. Näitähän on nykyään jatkettu melko pitkälle, löytyy paljon uusia "painoksia", eli alkuperäinen sarja on saanut runsaasti uusia pullotteita.

Nyt Oluthuone Leskisessä oluella ja kyytipojaksi tämä 1995 tislattu perhepullote, joka on päässyt pulloot joskus 2010 liepeillä. Sarjassaan kuudetta tuotantoa. Kuten väristäkin huomaa, niin sherryllä vahva osa. Ei tietenkään värejä seassa, vaan sitä itseään. Alkoholiprosentit tiukkaana yli 60. Joskus saanut noin 200€ hintaan, nykyään alkaa olemaan hinnat tyypillisen kalliilla tasolla... (irtoaakohan alta 250 nämä enää juurikaan...).


Glenfarclas The Family Cask 1995, 60,1%, Cask #6778 (Release VI)

Tuoksu on vahvan sherryinen, kuiva sellainen. Skidisti kumisuutta, joka kertonee olorososta. Tämä on tosin melko tyypillistä näin vahvalle sherryviskille, kun on kyseessä kuiva sherry. Veden kanssa avautuu ja antaa kuivaa hedelmäisyyttä ja tiukkaa nahkaisuutta. Jotakin lääkemäistäkin seassa.

Maussa ilman vettä tiukkaa sherryä, joka melko kireän oloisena. Aavistus kuivaa kumisuutta ja makeahkoa luumua. Veden kanssa nahkeaa hedelmäisyyttä, jossa hyvin tummaa piirrettä. Glenfarclasin tyyliin tiukkaa sherryisyyttä, joka on aika armotonta. Kestää aika hyvin vettä, joka tosin kuivattaa melkoisesti viskiä. Jälkimaussa vahvaa kireää sherryisyyttä. Kyllä tämä hyvä on, mutta melko vaativa ja kireä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti