22 lokakuuta 2017

Alkosta: Fuller's Past Masters 1905 Old London Ale

Pari uutuutta tältä huippupanimolta ilmaantunut Alkon valikoimiin. Maistoon halvempi, 5,4€ maksava strong ale. Katsotaan jos maistoon eksyisi lähes kympin maksava IIPA samaiselta panimolta lähiaikoina.

Past Masters .sarjaan kuuluva 1905 Old London Ale on kyseisessä sarjassa jo kahdeksas olut. Sen sielu perustuu nimestä löytyvään 1905 vuoden reseptiin. Epic Ales from the Fuller's Brew Book. Näinhän se meni, eli panimon reseptikirjaan on koottu vuodesta 1845 lähtien kaikki reseptit mitä eri oluissa on Griffin Breweryllä käytetty.

Nykyinen panimomestari John Keeling loi tämän Past Masters -sarjan, jossa käytetään tämän kirjan vanhoja reseptejä. Oluet on tehty mahdollisimman tarkasti jäljittäen kyseisen ajan metodeja ja aineksia.


Fuller's Past Masters 1905 Old London Ale, 7,9%

Tuoksu on makean maltainen, mantelinen ja pähkinäinen. Miedosti paahteisuutta ja karamellisuutta. Humalan katkeruus tulee esille jo tuokussa ja se on yrttistä, sekä miedon greippistä. Lämmetessä leipäisyyttä ja yrttisyyttä lisää.

Maussa on makeahko maltaisuus, joka ei kuitenkaan ole mitään sokerisuutta. Makeaa leipää, kuivaa pähkinäisyyttä ja mantelisuutta. Yrttisä katkeruus velloo melko alusta loppuun jättäen yllättävänkin katkeran kitkeryyden. Tätä tasapainoittaa makea maltaisuus. Huomattavasti jälkikarvaampi kuin monet muut Fullersit joita olen maistanut. Katkeruus muistuttaa jotenkin Camparia. Ei pääse parhaiden joukkoon omissa kirjoissani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti