19 huhtikuuta 2015

Maitokauppaolut: Saimaan Brewer's Special Belgian Wheat, 4,7%

Maitokauppoihin valahti hiljattain uusi tulokas. Saimaan Juomatehtaan Belgian Wheat edustaa nyt tuttujen American Red Alen ja India Pale Alen kanssa ruokakauppojen hyllyillä Brewer's Special sarjaa. 

Belgian Wheat on suodattamaton vehnäolut, jonka runko muodostuu pilsner- ja vehnämaltaista. Katkeruudesta huolehtivat amerikkalaiset Cascade- ja Columbus-humalat, joiden lisänä mausteisuutta on tuotu pomeranssilla ja korianterilla. Tölkissä mainitaan myös Curaçao, joka varmaankin viittaa Laraha-sitruspuun hedelmien kuoreen. Kyseinen sitrus on saanut nimensä Curaçaon saaren mukaan. Vai olisiko olueen lorautettu hieman Curaça-likööriä? Tuskin. 

Olut on valmistettu käyttäen belgialaista hiivaa ja kuten edellä kuvasin, siinä on käytetty pomeranssin kuorta ja korianteria. Kyseessä on siis Witbier, jota on nykyisin varsin tyypilliseen tapaan tuunattu amerikkalaisilla humalilla. Täytyy myöntää, että odotukset tätä kohtaan on jokseenkin korkeahkolla. Toivottavasti ne täyttysi.


Saimaan Brewer's Special Belgian Wheat, 4,7%

T: Hiiva ja vehnäisyys kivasti esillä. Mausteisuus selkeästi läsnä. Pehmeää maltaisuutta, kukkaista hiivaa ja kevyen banaanista hedelmäisyyttä. Appelsiinin kuori myös selkeästi esillä. Mukavan runsas.

M: Suutuntuma runsaan kuohkea ja jopa hieman rouhea. Alusta alkaen makeahkoa vehnäisyyttä, korianteria ja appelsiinia. Hiiva on selkeästi läsnä ja belgisyys tulee myös nipistävänä tunteena esille. Aika onnistuneen oloinen.

Tähän oli saatu hyvin esille belgialaistyylisyyttä. Ei läheskään niin sitruksinen kuin esim. Hoegaarden, vaan hiivaisempi ja nahkeampi. Tykkäsin tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti